Prima pagină » Local » Clubul Dojo Master din Iași s-a întors cu medalii de aur de la Campionatul Mondial de Karate Fudokan din Serbia – FOTO

Clubul Dojo Master din Iași s-a întors cu medalii de aur de la Campionatul Mondial de Karate Fudokan din Serbia – FOTO

02 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Dojo Master a fost singurul club de karate tradițional din Iași care a participat la Campionatul Mondial de Karate Fudokan din Belgrad, Serbia. Sportivii ieșeni s-au întors acasă cu 33 de medalii, din care 11 medalii de aur, două dintre ele fiind, în premieră, la categoria de veterani

În perioada 22-26 noiembrie 2023, s-a desfășurat a noua ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan. De data aceasta, competiția a avut loc în capitala Serbiei, Belgrad, iar la stat au participat 46 de țări și peste 2.000 de sportivi din toată lumea. Am avut și noi reprezentanți de la Iași, care nu au dezamăgit, ba chiar au venit cu medalii acasă.

Dojo Master din Iași a obținut 11 medalii de aur la Campionatul Mondial de Karate Fudokan

Iașul a fost reprezentat de clubul Dojo Master, care a avut 7 sportivi în lot. Competiția s-a desfășurat pe durata a 5 zile, fiind noi discipline introduse, Traditional, Sport, Tamashiwari, Ikkaido, Kobudo și Budo. Unii sportivi și-au forțat limitele și au participat chiar la 4 discipline. De asemenea, participanții clubului au fost înscriși și la cursurile de arbitraj, iar la final au dat un examen și au fost promovați ca arbitri internaționali. Totuși, din cele 11 medalii de aur a fost și o premieră. Două dintre ele au fost obținute de Petru Însurățelu și Petruța Însurățelu, la categoria de veterani.

„Sunt extrem de mulțumit de prestația sportivilor, deoarece este cel mai puternic campionat la care am participat, concurența fiind una acerba. Ne bucurăm că am putut promova și categoria de veterani, deoarece atenția este acordată în totalitate categoriilor de copii și tineret. Un lucru cu care ne mândrim după acest campionat este că în clasamentul general al numărului de medalii, locul 2 și locul 3 este ocupat de către sportivii clubului Dojo Master, Însurățelu Petru și Posteuca Ioan.

Mulțumesc sponsorilor noștri care ne-au fost alături: Murtfatlar Vinul, Izocon, Hill Center, Cos Laboratoires, Cartierul Iriss, Viva FM, Primaria Barnova, Primaria Miroslava. Mulțumesc oamenilor dragi care m-au ajutat și susținut în pregătirea sportivilor participanți, sensei Irina Simirad, Lucian Simirad, Dan Stoian și Dumitras Iulian” a declarat sensei Razvan Popa-6 Dan, președinte și antrenor al clubului Dojo Master.

Rezultatele obținute au ridicat România în clasament

La acest Campionat Mondial, România a obținut nu mai puțin de 102 medalii. Astfel, o treime dintre acestea au provenit de la sportivii din Iași, care au dovedit încă o dată că Iașul este capitala karate-ului pentru România.

Rezultatele sportivilor ieșeni au fost următoarele: Ioan Posteucă-Karate Traditional (Seniori old) trei medalii de aur, Karate Sport-loc-III și Budo-loc-III; Petruța Însurățelu (Veterani), Karate Budo-loc-II- loc 1, Karate Sportiv-loc-I, Karate Traditional-loc-I Petru Însurățelu (Veterani) Karate Budo-loc-3, Karate Sport-loc -2, -Karate Traditional-loc-1; Echipa Kata, formată din Cocuz Paul, Posteuca Ioan, Adascalitei Mihai: Loc I Kata echipe Budo, Loc I Kata echipe Sport, Loc II Kata echipe Traditional; Echipa Kumite Sport: Cocuz Paul, Posteuca Ioan, Adascalitei Mihai, Murarasu Ionut, Carlescu Raul; Loc I Kumite Sport, Echipa Kumite Budo: Cocuz Paul, Posteuca Ioan, Adascalitei Mihai, Murarasu Ionut, Carlescu Raul, Loc III Kumite Budo; Echipa Kumite Traditional: Cocuz Paul, Posteuca Ioan, Loc III Kumite Traditional.

Sportivii de la Dojo Master din Iași s-au întors triumfători de la Campionatul Mondial din Serbia și au adus multe medalii importante pentru România.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *