Prima pagină » Local » Clubul din centru, deținut de afaceristul Fadi Ramadan, funcționează după propriile reguli! Deși a fost închis de ISU pentru 60 de zile, petrecerile se țin lanț: A obținut autorizație în câteva zile (EXCLUSIV) – FOTO

Clubul din centru, deținut de afaceristul Fadi Ramadan, funcționează după propriile reguli! Deși a fost închis de ISU pentru 60 de zile, petrecerile se țin lanț: A obținut autorizație în câteva zile (EXCLUSIV) – FOTO

22 mai 2023, 02:00, 4 ,
Sorin Pavelescu în Local

Clubul din centrul Iașului, deținut de afaceristul Fadi Ramadan, funcționează după propriile reguli. A fost închis pentru 60 de zile de către cei de la ISU, însă a obținut o nouă autorizație în doar 48 de ore

Clubul din centrul orașului, care este deținut de către controversatul om de afaceri Fadi Ramadan, funcționează în condiții ilegale? Cu siguranță nu, pentru că, în noaptea din 5 spre 6 mai 2023, cei din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au dispus închiderea locației pentru 60 de zile din cauza faptului că erau prezente la eveniment aproximativ 300 de persoane, depășindu-se capacitatea prevăzută în autorizație.

„A fost o acțiune preventivă, iar în urma controlului efectuat la anumite unități de pe raza municipiului Iași s-a constatat faptul că la respectiva societate erau prezente un număr de aproximativ 300 de persoane, astfel depășindu-se capacitatea din autorizația de securitate la incendiu. Astfel, ca măsură principală, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă cuprinsă între 50.000 de lei și 100.000 de lei. Ca măsură complementară, a fost dispusă închiderea unității pentru o perioadă de 60 de zile”, a precizat atunci Ionuț Grădinaru, șef ISU Iași.

S-a respectat acest lucru? Nu, pentru că în data de 10 mai a.c. a avut loc o petrecere în locație. Ulterior, în mediul online s-a promovat un mare eveniment ce s-a desfășurat în data de 19 mai 2023, stârnind un val de reacții dure din partea internauților care se întrebau ce părere au cei de la ISU. Astfel, din cauza presiunilor, „și-au dat seama că sunt în ilegalitate”, iar pe 17 mai 2023 au postat un mesaj surprinzător pe pagina de Facebook.

„Deoarece dorim să fie un centru de voie bună și siguranță pentru cei care ne iubesc, suntem în curs de reamenajare pentru a putea obține autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, se arată în mesajul transmis de ei pe rețelele de socializare.

Legea este pentru „fraieri” ?

Da, pentru că este o situație inexplicabilă în jurul afaceristului Fadi Ramadan, patronul restaurantelor Fenice și Miraval. A obținut autorizație de la ISU în 2 zile ca să își desfășoare activitatea din club în condiții „legale”.

„Au primit autorizație de la Inspectoratul Județean de Urgență, așa cum prevede și legislația în vigoare, dacă sunt respectate toate criteriile”, declară acum Ionuț Grădinaru.

Cum este posibil ca, în numai 48 de ore, controversatul om de afaceri Fadi Ramadan, un apropiat al clanurilor interlope, să obțină un astfel de act? Alți afaceriști din Iași care au trecut prin situații similare afirmă faptul că au așteptat până la 90 de zile să redeschidă locațiile, pentru că cei de la ISU le-ar fi transmis că sunt sute de dosare în așteptare pe mesele lor, în vederea aprobării documentației după reabilitare.

„Pile” la ISU, trafic de influență, abuz în serviciu și șpăgi?

Mai mult decât atât, sursele apropiate de ISU spun că, potrivit autorizației, nu au voie în locație cu un număr mai mare de 200 de persoane. Dar pe data de 20 mai 2023, la clubul din centrul orașului au fost peste 300 de oameni. Nimeni nu a făcut nimic. S-au stopat controalele? Doar în centru, pentru că Fadi Ramadan a dat „semnal” unde trebuie ca să nu vadă nicio ilegalitate din interior organele competente. Să fie vorba de trafic de influență, abuz în serviciu și șpăgi?! Probabil.

Reporterii BZI au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu Fadi Ramadan, pentru a obține un punct de vedere, însă acesta nu a dat curs apelurilor, având telefonul închis. Însă au discutat cu un alt asociat de-al său.

„Da, a fost închis. Am îndeplinit tot ce trebuia făcut ca să funcționăm sub forma unei terase deschise. Nu este vorba de autorizație, pentru că este o terasă deschisă, în sensul că nu mai are pereți. Suntem fix o terasă, fără geamuri, fără nimic”, susține un asociat al clubului.

Practic, în Iași, dacă oamenii legii decid să închidă un club, în câteva ore „transformi” totul în terasă sau restaurant, ca să fii fruntaș în „lumea bună”, rămânând pe aceeași firmă, adică SC Fadis Time Holding SRL, deși administrarea unei terase se face în mod diferit față de un club de noapte. Se poate întâmpla oricând o catastrofă, așa cum a fost cea de la Colectiv, din data de 30 octombrie 2015.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la clubul din centrul orașului, care funcționează după propriile reguli.

Comentarii
  • Faptul ca statul poate veni oricand sa iti spuna ca ai depasit un numa inventat tot de stat in ceea ce priveste numarul de clienti pe care il poti avea totusi, in numele unei „sigurante” inventate, pare ca e complet deplasat, nu? Tineti minte cand tot Arafat numara cati oameni au voie sa intre in mall in 2021? Poate ca ISU ar trebui sa stinga niste incendii si atat, pt ca e evident ca daca i dai putere nemarginita lu Arafat asta sti e doar lockdown, interzis si puscarie si in timp ce te baga in lockdown si in puscarie iti zice ca o face „pentru binele tau”.

  • Fady un escroc

  • Asocierea cu un asemenea personaj nu face bine la nimeni,va dați seama cata evaziune fiscala se face la restaurantele lui.

  • creca esti… scopul este prevenirea incendiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *