Clubul de șah al Asociației „Împreună pentru Miroslava”, în anul școlar 2021-2022, a participat la proiectul „Educație pe tabla de șah”, implementat de Asociația Sportivă Pionii Regelui din Românești și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Astfel, peste 100 de beneficiari, copii de grădiniță și de gimnaziu de la Școala „Dimitrie Anghel” din Cornești și Școala „Constantin Langa” din Miroslava, care au participat la 100 de lecții de șah, susținute în format fizic și online, au primit, în cadrul proiectului, seturi de șah, piese și tablă, cărți de șah, tricouri personalizate, în mod gratuit
Șahul ajută foarte mult elevii în procesul de învățare, dezvoltă gândirea logică, stimulează răbdarea, imaginația și cel mai important este că aceștia își petrec timpul liber într-un mod educativ și plăcut.
„Ne bucurăm că în cadrul acestui proiect, an de an descoperim și copii care pot obține performanțe la nivel național și internațional”, a declarat profesorul de șah Alin Apostol.
Unul dintre rezultatele frumoase cu care se mândresc reprezentanții Clubului de șah
Reprezentanții Clubului de șah se mândresc cu elevi ca Alexia Dorobăț, care a devenit campioană națională la Campionatul Național Școlar, ediția 2023, proba de șah clasic, și a reprezentat cu multă dârzenie România la Campionatul Mondial Școlar din Grecia. Tot un rezultat extraordinar a obținut și Ioan Apostol, care a câștigat medalia de aur, argint la blitz și bronz la șah rapid la Campionatul Național Școlar la șah desfășurat la Căciulata, județul Vâlcea. Darius Gabriel Enea a cucerit medalia de bronz la proba de dezlegări, iar Parascheva Apostol, medalie de bronz la blitz.
„Așteptăm copiii și părinții pasionați de șah la Clubul Asociației «Împreună pentru Miroslava», unde pot juca șah de plăcere sau pentru a obține performanțe spectaculoase”, a menționat profesorul de șah Alin Apostol.
Tabăra de vară a Asociației „Împreună pentru Miroslava”
Timp de 4 zile, Asociația „Împreună Pentru Miroslava” a organizat o tabără de vară pentru copii, la a III-a ediție, cu mai multă bucurie și mai multe activități. Cei 34 de copii participanți s-au putut bucura, sub îndrumarea animatorilor, de jocuri de animație socio-educativă, team building și ateliere de lucru (muzică, tir cu arcul, orientare în natură, arhitectură urbană, comunicare).
„Gazda de anul acesta, parohia «Adormirea Maicii Domnului», reprezentată de părintele paroh Vasile Cristian, ne-a susținut foarte mult în căutarea bucuriei prin jocurile propuse și ne-a fost alături pe toată durata taberei. De asemenea, mulțumim și asociației Grupul Zâmbetul Nostru, pentru că a susținut 10 copii fără posibilități materiale să participe în această tabără”, a precizat profesorul de șah Alin Apostol.
Copiii clubului au fost foarte bucuroși de activitățile propuse și au mărturisit că își doresc mai multe tabere cu acest specific, nu doar de șah, în decursul vacanței de vară.