Prima pagină » Local » Clubul de Presă și-a desemnat conducerea. Patronul BZI a fost ales președintele Departamentului Proprietarilor

Clubul de Presă și-a desemnat conducerea. Patronul BZI a fost ales președintele Departamentului Proprietarilor

03 mai 2023, 19:30, 3 ,
BZI.ro, în Local

Prima convenție națională a Clubului de Presă a avut loc miercuri, 3 mai 2023, la București. În urma alegerilor care au avut loc au fost desemnate Consiliile de Conducere ale Departamentului Ziariștilor și Departamentului Proprietarilor, precum și Consiliul de Onoare al Clubului de Presă.

Patronul BZI a fost desemnat președintele Departamentului Proprietarilor

În urma votului exprimat de cei 521 de participanți, fizic sau prin reprezentare, președintele Departamentului Proprietarilor Caselor de presă a fost desemnat Claudiu Asimionesei, de la BZI, iar Bogdan Comaroni a fost ales președintele Departamentului Ziariștilor. Cei doi, alături de Cozmin Gușă, Sorin Roșca Stănescu și Răzvan Savaliuc, vor face parte și din Consiliul de Onoare al Clubului de Presă.

Din comitetul de inițiativă au făcut parte Cozmin Gușă, Anca Alexandrescu, Iosefina Pascal, Sarmiza Andronic, dar și alții, ce s-au oferit să sprijine activitățile necesare demarării activității, împreună concurând pentru constituirea celor două departamente ale Clubului, al Ziariștilor și al Proprietarilor, pe baza adeziunii jurnaliștilor și patronilor mass-media din România.

Departamentul Ziariștilor va reprezenta interesele acestora în raport cu autoritățile statului, centrale și locale, militând pentru drepturile lor de muncă și exprimare liberă, protejându-i de presiunile exercitate contra lor, respectiv va conlucra cu reprezentanții organizațiilor internaționale de presă.

Departamentul Proprietarilor va fi definit ca un patronat de presă, din care vor face parte toate casele de presă din domeniul audiovizual și al presei scrise/electronice, care doresc să se înscrie. Obiectivele acestui departament vor fi precizate de comun acord cu ocazia Convenției de constituire, și vor viza interesele comune în raport cu autoritățile statului român și cu cele internaționale ce activează în domeniu.

Sorin Roșca Stănescu: „Vom apăra libertatea de expresie în interesul cetățenilor!”

„Obiectivele Departamentului Ziariștilor, deși extrem de diverse și de numeroase, nu vor intra în divergență cu cele ale Departamentului Proprietarilor. A doua precizare este că participarea ca membrii activi ai Departamentului Ziariștilor nu exclude posibilitatea ca aceștia să facă parte și din Uniunea Ziariștilor Profesioniști, care este o structură profesională având activități diferite de cele pe care le preconizăm pentru Clubul de Presă. Vom încheia acorduri de colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști sau alte organizații similare din România și străinătate, care apără libertatea de expresie în interesul cetățenilor“, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

În perioada următoare, vor fi publicate propunerile ce vizează Obiectivele Departamentului Proprietarilor, Obiectivele Departamentului Ziariștilor.

„Clubul de Presă este pe suportul unei asociații și a fost gândit pentru a crea o platformă de reprezentare a jurnaliștilor și a caselor de presă. Pentru a asigura un standard al întrunirilor pe care le vom avea cu reprezentanții Guvernului, Parlamentului, am ales Consiliul de Onoare. Suntem mulți oameni cu «cicatrici», dar asta nu înseamnă că nu continuăm să facem presă cu onoare“, a spus Cozmin Gușă.

(Cei 521 de jurnaliști înscriși în Clubul de Presă sunt angajați ai următoarelor companii care acționează în mass-media româneacă:

Puterea.ro
România Liberă
Academia Cațavencu
Gold FM
Solid News
Realitatea PLUS
Realitatea Financiară
Correctnews.ro
Lumea Justiției
Lumea Banilor
BZI
B1 TV
Lumea Infrastructurii
Pro Brăila
Clujlive.ro
România TV
Antena 3 CNN
Gazeta de Cluj
Ziua News
Cristoiublog.ro
RepublicaTV
Pro Gorj
Gorjeanul
TV SUD
Cetățeanul.net
Jurnalul de Iasi
Monitorul de Suceava
Indiscret în Oltenia
Eveniment Vâlcean
Cuvântul Liber
Informația de Teleorman
RTS MEDIA TRUST
Gazeta Brașovului
Informația de Severin
BIT TV
Ziua de Vest
Dezvaluiri.ro
Evenimentul Zilei
Jurnalul de Argeș
Știrile Maramureș – necenzurat.ro
Stirirapide.net

Albaiulianul

Gazeta de Bistrița

Radio Fix Botoșani

Comentarii
  • Bravo, Sunteți intr-o elita formidabila!

  • Felicitări! Sper să faceți treabă bună! Succes!

  • Păi dacă ați ajuns și voi acolo… bun club o fi! :D:D Poate refaceți știrile cu care-i nenorociți pe oameni. De exemplu aia cu ieșeanul pus să plătească daune de 90.000 șefului federației de volei. Când a fost să umiliți, repede v-ați aruncat, în loc să apărați un jurnalist. Când a fost să reparați, v-ați făcut că plouă. Așa să-ți ajute Dumnezeu, patronule! Când te vei îmbolnăvi grav ca noi, să ai parte de doctori la fel de buni profesioniști ca voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *