Prima pagină » Eveniment-Social » Clubul de chimie experimentală CHIMIPLY, inaugurat la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Clubul de chimie experimentală CHIMIPLY, inaugurat la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

14 oct. 2022, 13:30,
în Eveniment-Social

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a inaugurat ieri, joi, 13 octombrie 2022, clubul de chimie experimentală CHIMIPLY, inițiat de elevul Pravăț Călin George din clasa a XI-a F, olimpic național la disciplina Chimie încă din gimnaziu și de curând președintele Consiliului Școlar al Elevilor din LIIS. Călin a obținut anul trecut Mențiune Specială la Olimpiada Națională de Chimie. „Chimia m-a pasionat din primul moment în care am auzit de ea în clasa a VII-a. M-a fascinat să combin anumite substanțe pentru a obține ceva complet diferit, cu alte proprietăți. Participările și rezultatele la etapele naționale ale olimpiadei de chimie m-au ajutat să devin ambițios și perseverent, dar și să realizez că îmi pot face o carieră în acest domeniu. Prin intermediul clubului CHIMIPLY îmi doresc să le arăt tuturor cât de frumoasă poate fi chimia” Călin Pravăț – clasa a XI-a F.

Acestui demers i s-au alăturat elevii Sofia Earmacov (clasa a X-a C), Florin Atudorei (clasa a XI- a F), dar și mentorii – prof. Lăcrămioara Popa, prof. Monica Trupină, inginer laborant Mihaela Munteanu. „Am ales să mă implic în acest proiect pentru propria mea dezvoltare, dar și pentru că mi-am dorit să contribui la dezvoltarea unui sistem de care să beneficieze elevii de gimnaziu; poate unii dintre ei își vor găsi pasiunea” Sofia Earmacov – clasa a X-a C.

La evenimentul de deschidere al clubului, Călin împreună cu echipa au realizat mai multe experimente: vulcanul chimic, oglinda de argint, producerea pastei de dinți pentru elefanți. Elevii de gimnaziu de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au fost fascinați de oportunitatea de a pătrunde în tainele chimiei experimentale. Avem 88 elevi înscriși: 26 elevi (clasele a V-a), 22 elevi (clasele a VI-a), 12 elevi (clasele a VII-a), 28 elevi (clasele a IX-a). Aceștia au menționat că s-au înscris pentru că iubesc chimia, vor să realizeze experimente și să se implice în activități/proiecte. Membrii clubului consideră că este foarte important să înveți aplicând practic, exersând constant gândirea critică și astfel vei reuși să îți dezvolti cât mai mult competențele STEM.

Au fost alături de noi doamna inspectoare de chimie – prof. Ada Burescu, studenți care efectuează practica pedagogică la LIIS și profesori de chimie ai altor școli.

Prof. Lăcrămioara Popa, mentorul elevului Călin Pravăț a menționat că este onorată să colaboreze cu elevi atât de inteligenți și dornici de a împărtăși cu ceilalți cunoașterea chimiei, pasiunea pentru acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *