Prima pagină » Sanatate » Clotrimazol pentru pete maronii. Cât de indicat este acest tratament pentru eliminarea petelor pigmentare?

Clotrimazol pentru pete maronii. Cât de indicat este acest tratament pentru eliminarea petelor pigmentare?

03 mai 2022, 15:41,
BZI.ro, în Sanatate

Clotrimazol este indicat pentru pete maronii? Iată ce spun medicii despre acest tratament și ce recomandă pentru eliminarea petelor pigmentare.

Petele pigmentare sunt acele puncte maronii pe piele, care apar îndeosebi pe față, gât, decolteu, brațe, umeri și spate. Apariția acestora este determinată de procesul de melanoză, adică de creșterea nivelului de melanină, substanța naturală care conferă culoare pielii și părului.

Petele maronii pot apărea la orice vârstă, atât la femei, cât și la bărbați. Se aseamănă cu pistruii, însă au dimensiuni mai mari și forme diferite. De regulă, petele pigmentare sunt cauzate de expunerea la soare și au forma asemănătoare cu cea a boabelor de linte. Mai poartă denumirea și de pete de bătrânețe sau lentigine. De asemenea, modificările hormonale, cum sunt cele din sarcină, sensibilitatea la estrogen și progesteron, asociată cu administrarea de pilule contraceptive și tratamentele hormonale post-menopauză pot provoca pete maronii, de mari dimensiuni, mai ales pe față. Acestea sunt cunoscute și sub numele de melasmă, iar în cazul femeilor însărcinate de cloasmă.

o femeie cu pete maronii pe față

Petele pigmentare sunt acele puncte maronii pe piele, care apar îndeosebi pe față, gât, decolteu, brațe, umeri și spate.

Este indicat Clotrimazol pentru tratarea petelor maronii?

Ei bine, nu. Tratamentul cu Clotrimazol este eficient în cazul altor afecțiuni, și anume: micoze ale pielii provocate de Candida albicanis; micoze ale urechii; eritrasma; dermatofiţii ale pielii şi rădăcinii firelor de păr (tinea corporis, tinea cruris, tinea pedis, tinea barbae, tinea capitis) determinate de Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophites, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis; pitiriazis versicolor determinată de Malassezia furfur; paronichie asociată onicomicozelor (infecţia fungică a ţesuturilor adiacente unghiei). Clotrimazol poate fi utilizat atât de adulți, vârstnici, cât și de adolescenți sau copii cu vârsta de peste 5 ani.

Prin urmare, pentru tratarea petelor maronii ar fi bine să vă orientați spre alte metode. Cea mai populară este soluția topică cu hidrochinonă, o substanță cu beneficii uimitoare în cazul melasmei. Alte preparate extraordinare au în componență acid azelaic, retinoizi topici, acid glicolic și acid salicilic. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai utilizate substanțe pentru controlul petelor pigmanetare de pe față.

Atunci când vorbim despre pete mai vechi și mai „încăpățânate”, care nu răspund la aplicarea de creme sau de produse exfoliante, specialistul în estetică recomandă tratamentele cosmetice profesionale. Dintre acestea, cele mai folosite sunt microdermabraziunea, peeling-urile chimice și terapiile cu laser.

un tub din care iese o cremă albă

Atunci când vorbim despre pete mai vechi și mai „încăpățânate”, care nu răspund la aplicarea de creme sau de produse exfoliante, specialistul în estetică recomandă tratamentele cosmetice profesionale.

Leacuri bătrânești pentru pete pigmentare

Pentru persoanele care nu doresc să apeleze la substanțe chimice, pentru a scăpa de petele pigmentare, foarte bune sunt și leacurile bătrânești. Primul și cel mai eficient remediu este cel pe bază de suc de lămâie. Aveți nevoie de o linguriță de suc de lămâie, pe care să o amestecați cu o linguriță de miere și cu puțin iaurt simplu. Aplicați masca rezultată pe față și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. La final, clătiți bine tenul cu apă călduță.

Un alt remediu cunoscut din bătrâni este cel care are în componență curcuma. Aveți nevoie de o jumătate de linguriță de curcuma, pe care să o amestecați într-un pahar mic cu smântână proaspătă. Aplicați pasta rezultată pe petele pigmentare și lăsați-o să acționeze un sfert de oră. Spălați fața cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă.

Un ultim leac eficient este cel cu ulei de migdale. Amestecați o lingură dintr-un astfel de ulei cu miere și cu migdale măcinate și formați o pastă. Aplicați-o pe ten și lăsați-o să acționeze o oră, după care clătiți. Puteți aplica ulei de migdale pe față și să îl lăsați să acționeze peste noapte, pentru un efect mai bun.

o femeie cu pete maronii pe frunte

Petele maronii pot apărea la orice vârstă, atât la femei, cât și la bărbați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *