Prima pagină » Sanatate » Clotrimazol cremă pentru bărbați, tratamentul eficient împotriva candidozei. Iată cum se folosește

Clotrimazol cremă pentru bărbați, tratamentul eficient împotriva candidozei. Iată cum se folosește

25 mai 2022, 15:47,
în Sanatate

Clotrimazol cremă este medicamentul folosit în tratamentul candidozei, atât la femei, cât și la bărbați. Iată cum se folosește și cât este de eficient.

Clotrimazol cremă are o acțiune extraordinară în tratamentul local al următoarelor afecțiuni: micoze ale pielii provocate de Candida albicans; micoze ale urechii; eritrasma; dermatofiţii ale pielii şi rădăcinii firelor de păr (tinea corporis, tinea cruris, tinea pedis, tinea barbae, tinea capitis) determinate de Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophites, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis; pitiriazis versicolor determinată de Malassezia furfur; paronichie asociată onicomicozelor (infecţia fungică a ţesuturilor adiacente unghiei).

Clotrimazol este indicat atât adulților, vârstnicilor, cât și de adolescenților sau copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

un tub alb din care iese cremă

Clotrimazol este indicat atât adulților, vârstnicilor, cât și de adolescenților sau copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

Cum se utilizează Clotrimazol cremă pentru bărbați?

Crema, care are în componență clotrimazol, se administrează cutanat. Se aplică de două sau trei ori pe zi, în strat subțire și se masează ușor, până când intră complet în piele. Pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei palme este suficient aproximativ ½ cm de cremă.

În funcție de severitatea infecției, durata tratamentului variază astfel: 3-4 săptămâni pentru micoze cutanate, inclusiv piciorul atletului, 2-4 săptămâni pentru eritrasma, 1-3 săptămâni pentru pitiriazis versicolor și 1-2 săptămâni pentru vulvita şi balanita candidozică.

Dacă simptomatologia nu se ameliorează după patru săptămâni de tratament, este necesar să luați legătura cu un medic.

Pentru a evita răspândirea infecției din zona genitală și la ceilalți membri ai familiei, schimbați zilnic prosoapele, îmbrăcămintea și șosetele, care vin în contact cu zonele de piele afectată. Aceste măsuri îmbunătățesc evoluția pozitivă a tratamentului și încurajează vindecarea.

În cazul în care încetați să folosiți Clotrimazol cremă mai devreme decât este recomandat, există posibilitatea ca afecțiunea să reapară sau să nu se vindece complet, potrivit prospectului.

zona de piele afectată de candidoza

Dacă simptomatologia nu se ameliorează după patru săptămâni de tratament, este necesar să luați legătura cu un medic.

Remedii naturiste pentru candidoza la bărbați

Candidoza la bărbați reprezintă o afecțiune des întâlnită, care poate provoca senzații de mâncărime, durere sau înroșire a penisului, însă, în multe cazuri, nu prezintă niciun simptom. Această condiție poate fi vindecată corect și definitiv, doar prin respectarea unui tratament adecvat, prescris de către medicul specialist.

În cazurile în care infecția este una ușoară, pot fi folosite și remediile naturiste pe bază de pelin, propolis, aloe vera și ulei de arbore de ceai.

Grație proprietăților antifungice, pelinul este util împotriva unei game variate de agenți patogeni, fără să perturbe echilibrul natural. Se recomandă spălăturile cu infuzie concentrată de pelin, realizată din trei lingurițe de plantă, la un litru de apă.

Propolisul este aliatul de nădejde împotriva tuturor infecțiilor fungice. Se administrează sub formă de picături, doza fiind crescută treptat.

Aloe vera este o plantă care poate fi utilizată în prevenirea candidozei. Aceasta acționează ca un antifungic lejer, restabilind echilibrul organismului.

În cele din urmă, uleiul de arbore de ceai este frecvent utilizat împotriva bolilor cutanate fungice, grație proprietăților antifungice pe care le deține. Este util și împotriva eczemelor, psoriazisului, acneei și altor afecțiuni fungice de la nivelul pielii și al unghiilor.

un bărbat trist și o femeie care îl consolează

În cazurile în care infecția este una ușoară, pot fi folosite și remediile naturiste pe bază de pelin, propolis, aloe vera și ulei de arbore de ceai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *