Prima pagină » Actualitate » Clotilde Armand recunoaște că a semnat noul contract de salubritate înainte de starea de alertă – VIDEO
Clotilde Armand recunoaște că a semnat noul contract de salubritate înainte de starea de alertă - VIDEO

Clotilde Armand recunoaște că a semnat noul contract de salubritate înainte de starea de alertă – VIDEO

27 iul. 2021, 15:11,
în Actualitate

Noi detalii în cazul scandalului gunoaielor din Capitală. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București a recunoscut că a semnat noul contract de salubritate înainte de starea de alertă.

În aceste momente, edilul cere din nou mandat să rezilieze contractul cu Romprest.

Clotilde Armand a încheiat un nou contract de salubritate cu o firmă extrem de controversată, despre care s-a aflat că a avut legături cu mafia siciliană.

Situația din Sectorul 1 a devenit dramatică din cauza crizei gunoaielor, motiv pentru care în teritoriu a fost impusă stare de alertă. Clotilde Armand a profitat de ocazie și a încheiat un contract complementar cu o nouă firmă de salubritate, care ar trebui să activeze în paralel cu Romprest.

Românii au de scos bani grei din buzunar. Pe lângă faptul că trebuie să plătească două companii de salubritate, prețurile noii firme de salubritate sunt de șase ori mai mari decât cele ale Romprest.

Rezilierea contractului cu Romprest ar reprezenta un apanaj al autorităţii locale din Sectorul 1

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a menţionat faptul că o eventuală încheiere a contractului cu Romprest reprezintă un apanaj al autorităţilor locale. De asemenea, prefectul a explicat că autorităţile locale sunt libere să decidă ce doresc.

„Acesta e apanajul autorității locale, să ia decizii cu privire la contractele pe care dânșii le încheie pentru gestionarea serviciilor de la nivel local. E libertatea lor de a decide ce doresc”.

„Ambele firme ridică, și Romprest și firma contractată de curând de Primăria Sectorului 1. Ambele ridică gunoaiele, Poliția a intensificat controalele, are și sprijinul Poliției Naționale. Dacă va fi nevoie, vom solicita sprijinul și Polițiilor Locale din celelalte sectoare, așa încât să avem o acțiune concertată, adică și pe partea de creștere a capacității de strângere a gunoaielor, și pe partea de prevenire a abandonării deșeurilor că, de fapt, aici e problema. Sunt foarte multe deșeuri abandonate necontrolat pe spațiile pubice, adică nu au fost plătite de cei care produc deșeuri”.

În urmă cu doar o săptămână, Alin Stoica declara faptul că a declanşat starea de alertă pentru a se putea rezolva criza gunoaielor. Acesta menţiona faptul că starea de alertă nu ar trebui să prezinte o oportunitate pentru autorităţile locale de a încheia contractul cu Romprest.

De alfel, Partidul Social Democrat a anunțat recent faptul că va ataca în instanță declararea stării de alertă. Printre argumentele oferite de PSD s-a regăsit și faptul că este fără precedent ca toată țara să fie sub stare de alertă și să mai existe aceeași decizie într-o unitate adminsitrativă, în speță, Sectorul 1 din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *