Prima pagină » National » Clotilde Armand minte cu nerușinare despre redeschiderea unui parc
Clotilde Armand minte cu nerușinare despre redeschiderea unui parc

Clotilde Armand minte cu nerușinare despre redeschiderea unui parc

01 iun. 2022, 09:42,
BZI.ro, în National

Clotilde Armand a ajuns să mintă cu neruşinare pe subiectul redeschiderii unui parc. Edilul USR de la Sectorul 1, afirmă faptul că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a redeschide Clubul Cireșarii. Asta în timp ce Ministerul Educației este proprietarul complexului, Primăria Sectorului 1 neputând, din punct de vedere juridic, să intervină în reparațiile aduse parcului.

Nu este prima oară când Clotilde Armand se afla în centrul unui scandal. Vă aducem aminte faptul că, de la începutul mandatului, editul USR a luat mai multe decizii care i-a înfuriat pe bucureșteni. De exemplu, momentul în care edilul a cerut instaurarea stării de urgență în sector.

Ministrul Sănătății susține că Guvernul a lucrat la redeschiderea parcului

Clotilde Armand pare că minte în legătură cu redeschiderea unui parc. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a menţionat faptul că Ministerul pe care îl conduce a făcut toate demersurile necesare pentru a redeschide Baza Cireșarii din Sectorul 1 din București. Declarațiile au fost făcute în urmă cu trei săptămâni:

„Aș vrea să vă spun un lucru în premieră. Am luat decizia de a propune Guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare – Clubul Cireșarilor, de exemplu – să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației către autoritățile locale. Sunt foarte mândru. Există o universitate, USAMV București, care s-a implicat pro bono în baza Cireșarii și, dincolo de amenajările peisagere, au făcut un teren de fotbal cu gazon natural, care sigur că trebuie irigat pentru a fi întreținut, dincolo de sistemul de drenaj, ca să fie irigat, au avut nevoie de foraje de apă. Tot USAMV București a făcut foraje de apă, deci a făcut foarte multe investiții pro bono. Ministerul Educației a susținut construcția unor terenuri de sport”, a spus ministrul Educației, Sorin Câmpeanu

Baza Cireșarii, în trecut o atracție pentru copii, ajunse o ruină

Până în anul 2021 baza era impracticabilă pentru multe activități, îndeosebi în spațîi deschise, vegetația dezvoltându-se necontrolat

Clotilde Armand minte în legătură cu redeschiderea unui parc?

În schimb, Clotilde Armand pare că minte în contextul în care și-a însuşit toate meritele pentru redeschiderea parcului. Asta în contextul în care Ministerul Educației, în a cărui subordine se află încă parcul amintit mai sus, a demarat toate procedurile de reparație și de redeschidere a parcului. Armand își alocă meritul, dar recunoaște că sectorul 1 nu are, din punct de vedere legal, capacitatea de a face investiții în acel parc:

„V-am spus că nu mă las până nu redeschidem Baza Cireșarii? V-am spus. Iar vocea noastră a avut un ecou puternic. Pentru că interesele comunității au prioritate în fața intereselor imobiliare de tot felul. Baza Cireșarii este deschisă publicului.

PS: Mulțumesc ministrului Educației pentru înțelegere. Încă aștept protocolul din partea Ministerului prin care putem să facem investiții și să îngrijim locul. Acesta este doar începutul.

PPS: Trebuie să apreciem cu toții eforturile grupului civic Părinţi de Ciresari- Piaţa Domenii. Eu le mulțumesc public pentru tot ceea ce fac”, a scris Clotilde Armând pe Facebook.

În replică, Dana Budeanu a ţinut să explice faptul că Sectorul 1 nu a avut niciun merit pentru redeschiderea parcului și că parcurile aflate în subordinea edilului arată deplorabil. Lucrul pare să fie confirmat de realitate. De exemplu, renumitul Parc Cișmigiu arată deplorabil. Până în aceste momente, nici Sectorul 1 nici Nicușor Dan nu au făcut nimic în acest sens. Așadar, pare că Clotilde Armand minte cu nerușinare, vrând să puncteze din punct de vedere electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *