Prima pagină » Titlurile zilei » Clipe de panică la o petrecere privată, organizată la Complex Coral Iași! Mai mulți copii s-au intoxicat. Unii au ajuns de urgență la Spitalul „Sfânta Maria”. Iată ce s-a întâmplat – FOTO

Clipe de panică la o petrecere privată, organizată la Complex Coral Iași! Mai mulți copii s-au intoxicat. Unii au ajuns de urgență la Spitalul „Sfânta Maria”. Iată ce s-a întâmplat – FOTO

09 apr. 2024, 02:00, 17 ,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Situație fără precedent la un cunoscut complex din Iași. Doi copii au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași după ce au fost intoxicați cu clor, iar 19 au prezentat simptome ușoare. Acest lucru s-a întâmplat după ce micuții au intrat în piscina interioară a Complexului Coral Iași

Părinții sunt revoltați, spunând că, de la ceea ce trebuia să fie o zi de naștere, copii au ajuns acasă cu stări de vomă, tuse și iritație la nivelul ochilor. Evenimentul s-a întâmplat duminică, 6 aprilie 2024, însă cei doi micuți sunt încă internați la spital.

Douăzeci și unu de copii au fost intoxicați cu clor după ce au intrat în piscina Complexului Coral Iași

Cornel Apostol, administrator

Cornel Apostol, administratorul complexului, spune că vina este a copiilor pentru că au un organism mai sensibil

Mai mult, părinții spun că au fost tratați cu indiferență și nepăsare de administratorul complexului.

„Am fost la o zi de naștere a unuia dintre copii duminică 6 aprilie 2024, care s-a organizat la Complexul Coral Iași, în urma căreia câțiva dintre cei mici au ajuns direct la Spitalul Clinic «Sf. Maria» din Iași, însă, din câte am vorbit cu ceilalți părinți, toți copii, inclusiv al meu, au prezentat simptomele unei intoxicații cu clor, au ajuns acasă cu tuse puternică, vărsături, greață, la unii dintre ei s-a agravat starea mai spre seară. Au fost 21 de copii, toți au intrat în piscină și, din cauză că administratorul nu era sau nu a vrut să vorbească cu noi, am chemat poliția.

Copiii au vârsta de aproximativ 7-8 ani, sunt sensibili. La piscina respectivă, au fost părinții și antrenorii, dar nu era nimeni acolo, dintre angajați, care să aibă grijă de cei mici, din câte știu eu. Luna trecută, am mai fost la o zi de naștere acolo, dar nu s-a întâmplat așa ceva. În cele din urmă, am reușit să vorbim cu administratorul, care s-a arătat foarte nepăsător față de această situație. Avem de gând să facem plângere și la OPC”, a mărturisit Cristina Sîrbu, mama unuia dintre copiii care au fost intoxicați cu clor în piscina de la Complexul Coral Iași.

Cornel Apostol, administratorul complexului, spune că vina este a copiilor, pentru că au un organism mai sensibil

Deși cei doi copii nu au prezentat simptome foarte grave ale intoxicației cu clor, situația putea fi una dramatică. În prezent, cei mici sunt bine și urmează să fie externați astăzi.

„La Spitalul «Sf. Maria» din Iași, sunt internați doi copii care prezintă simptomele unei intoxicații cu clor. În prezent, sunt bine, astăzi vor pleca acasă. Nu au prezentat decât niște fenomene respiratorii, tuse, nu erau reacții severe. Cu toate acestea, dacă substanța era ingerată, putea provoca gastrită, esofagită, sângerări esofagiene, leziuni la nivelul esofagului și mucoasei gastrice. Dacă este inhalată, poate provoca arsuri pe căile aeriene, bronhospasm. În prezent, cei doi copii sunt bine”, a subliniat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași.

Cornel Apostol, administratorul Complexului Coral Iași, spune că toată vină este a părinților. Inițial, a declarat că nu știe nimic despre faptul că mai mulți copii s-au intoxicat cu clor, rectificând, în final, declarația, spunând că a vorbit cu părinții și că toată vina este a lor.

„Nu știu amănunte, noi avem mai mulți copii care vin și fac cursuri de înot, cam atât. Avem toate avizele și verificările, ținem la un anumit standard, acum, dacă sunt anumite scăpări, în funcție de organismul copilului, este posibil să mai apară anumite neclarități, dar în principiu nu avem probleme. Avem apa la un nivel standard. Noi suntem deschiși de 5 ani și nu am avut probleme. Copiii s-au jucat, au înghițit apă, părinții nu au grijă de ei, îi lasă de capul lor. Noi avem mai multe afișe prin care-i anunțăm să nu vină cu produse din afară, să fie echipați, ei nu fac ce spunem noi. Ei au avut alimente de-ale lor, au venit de acasă cu ele, le-am arătat și pe camere.

Nu știam exact dacă este vorba despre evenimentul de duminică (7 aprilie 2024 – n.r.), nu prea știu. Eu am vorbit cu ei, i-am explicat, cel puțin tatăl unui copil și-a cerut el scuze”, a transmis Cornel Apostol, administratorul Complexului Coral Iași.

Comentarii
  • I-a dezinfectat gratuit, ce atata tevatura?!

  • Pinky Secretarul

    Săraca limba română!
    Ca substantiv, „complex” are mai multe sensuri, cu forme de plural diferite.
    -„Complex”, cu înțelesul de construcție/ansamblu de construcții, de unități comerciale, industriale, turistice etc. / bază sportivă amenajată pentru practicarea mai multor ramuri de sport (DEX), are pluralul „complexuri”.
    -„Complex” – însemnând tendința de comportament, amintiri formate pe baza anumitor relații familiale, sociale, care determină comportamentul ulterior al unui individ – are pluralul „complexe”.

  • Apostol un taran obosit de la focuri care a tras numai tepe un japcar ordinar care a tepuit oamenii cu “cocioabele” construite de el, Nevastasa o umflata cate munceste la DSP si normal ca are toate avizele , altfel nu primea autorizatie niciodata, doar de la prostituatele la care duce

  • Multe ”complexe” are cea care a scris articolul. De la ce v-ați luat? Nu a vrut să cotizeze Coral la ziar și nu v-a lăsat să intrați mocca la piscină de v-ați apucat să faceți articole cum vă este obiceiul?

  • Cornel Apostol, da prost mai esti. Deci copii sunt vinovati…hm. Daca ai copii, cum fac sa-i fut sa vad daca îi doare cwru. Cand o foot pe mă-ta în anus îl place si nu o doare….

  • Marele patron care pune angajații sa ii spele papucii.

  • ”Vulpea când nu ajunge la struguri zice că-s acri”

    Of ce mor dușmanii de ciudă, ăștia care se scaldă în Bahlui și mânâncă covrigi la Petru seara la juma’ de preț.

  • Am mancat si eu acolo acum vreo 2 ani si m-am cacat pe mine vreo 2 zile.

  • Nimeni nu mai recunoaste dupa ce gafeaza iremediabil indiferent de activitate sau functie si tot timpul da vina pe altii, pentru a iesi basma curata.
    Nu mai exista curajul raspunderii si verticalitate in tara noastra, iar romanul este o curva ordinara recunoscuta in toata lumea si din pacate este o treaba generalizata in ultimii ani..

  • Ce mici sunteți unii care scrieți pe aici prin comentarii. Plictisiți, invidioși și frustrați! Referitor la situația SPA Coral, parinti

  • Ce mici sunteți unii de comentați pe aici..
    Ați ajuns să fiți dominați de plictiseală, invidie și frustrări.
    Vă conduce răutatea și invidia cu fiecare ocazie și comentați de caracterul altora când al vostru întrece orice limite.
    Referitor la SPA Coral, cred că este printre cele mai ok și flexibile locații din Iași. Mulți care ați fost acolo știți despre ce vorbesc.
    Restu’-s resturi!

  • Coral e un rahat de piscina iar patronul un mare K Î K A T DE OM!!!

  • Un taran obosit care se crede mare Smardoi s-a luat de un om batrant ia dat o palma si fraierul s-a legat are de facut vreo 6 luni

  • Un jeg ordinar noroc de umflata de nevastasa ,daca nu era ea tot cu mal intre degete era si acum si muncea la “Parnaie” ha ha ha

  • Ce șmecheri sunteți toti la tastatura, cu detaliile astea pe care le dati înseamnă ca și cunoașteti pe om personal. Jeguri de oameni ce sunteți, sper sa faceți ciuperca piciorului

  • Dar asta e om , e un nenorocit il ajung blestemele jeg ordinar

  • Piscina e super misto si patronul la fel un tip cinstit si onest. Fara dezifenfectanti in apa nu se poate atata timp cat romanul care intra in apa prima data se pisa .Daca ciopchii intr-o joaca nebuna au si inghitit ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024