Poliția daneză a anunțat miercuri, 2 octombrie, că investighează două explozii survenite în apropierea ambasadei Israelului din Copenhaga, conform Reuters. Nu au fost raportate victime, a precizat poliția. Totodată, școala evreiască Caroline a fost închisă miercuri după exploziile produse în timpul nopții în apropierea ambasadei, relatează publicația daneză Ekstrabladet.
„Nu s-au înregistrat răniți, iar în prezent desfășurăm primele investigații la fața locului”, a transmis poliția din Copenhaga pe X.
Autoritățile investighează o posibilă legătură cu ambasada israeliană, situată în zonă, au adăugat acestea.
Explozii lângă ambasada Israelului din Copenhaga
Ministerul Afacerilor Externe al Israelului nu a comentat imediat incidentul, iar poliția din Copenhaga a anunțat că va oferi mai multe detalii într-o conferință de presă. Nu au fost oferite informații despre eventuale pagube materiale, iar dimensiunea exploziilor nu este încă clară, potrivit publicației Politiken.
De asemenea, poliția nu a menționat dacă exploziile de miercuri din Copenhaga ar putea avea legătură cu tensiunile din Orientul Mijlociu.
Incidentul nu este unul izolat. Marți seară, 1 octombrie, focuri de armă au fost trase asupra ambasadei israeliene din Stockholm, potrivit ziarului suedez Aftonbladet.
Ambasadorul, care participa la un eveniment public, a fost evacuat de gărzi de corp, conform aceleiași publicații.
Aceste incidente survin în contextul în care, marți seară, Iranul a lansat un atac cu rachete balistice asupra unor ținte din Israel, escaladând dramatic un conflict despre care unii se tem că ar putea degenera într-un război regional.
Iranul a avertizat marți că, dacă Israelul răspunde militar la cele aproape 200 de rachete lansate, va continua atacurile. În replică, oficialii israelieni au subliniat că toate opțiunile, inclusiv lovituri asupra instalațiilor nucleare iraniene, rămân pe masă.
Nu eveți curajul să scriți nimic despre clipele de groază a celor peste 40.000 de copii uciși în genocidul din Gaza din ultimul an ? Despre bombardarea școlilor, spiatalelor , taberelor de refugiați ? Ori adupra transporturilor umanitare , a ambulanțelor ori chiar a reporterilor cate transmiteau realitatea din teren ?