Prima pagină » Titlurile zilei » Clipe de groază, pentru o fetiță de 13 ani din Iași! Propriul tată a încercat să o violeze de mai multe ori. Ce a făcut mama când a aflat ce a pățit copila?
Clipe de groază, pentru o fetiță de 13 ani din Iași! Propriul tată a încercat să o violeze de mai multe ori. Ce a făcut mama când a aflat ce a pățit copila?

Clipe de groază, pentru o fetiță de 13 ani din Iași! Propriul tată a încercat să o violeze de mai multe ori. Ce a făcut mama când a aflat ce a pățit copila?

07 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un ieșean a fost pedepsit definitiv de către magistrați după ce a încercat să-și batjocorească fiica minoră. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat la un deceniu de pușcărie pe Benoni Mocanu, pentru tentativă de viol. Victima a scăpat de mai multe ori, ca prin minune, din ghearele agresorului

Clipe de groază trăite de o adolescentă de 13 ani din județul Iași! Propriul tată a încercat de mai multe ori să o batjocorească. De fiecare dată, adolescenta a scăpat ca prin miracol din ghearele agresorului. Acum, individul a fost pedepsit definitiv de magistrații ieșeni.
Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au menținut sentința de 10 ani de temniță, emisă pe numele lui Benoni Mocanu, sub acuzația de tentativă de viol. În plus, individul a fost obligat de magistrații ieșeni să îi plătească fetei suma de 10.000 de lei, drept daune morale.

Benoni Mocanu, acuzat de procurorii ieșeni că a încercat să-și violeze propria fiică

Procesul lui Benoni Mocanu (58 de ani) a început în urmă cu câteva luni. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au decis trimiterea ieșeanului în judecată, sub acuzația de tentativă de viol. Asta, după ce individul a fost încătușat de pe data de 27 ianuarie 2021.

„În cursul lunii martie 2020, acționând cu intenție directă, inculpatul a încercat să întrețină raporturi sexuale cu fiica sa minoră, în vârstă de 13 ani, membru de familie împreună cu care locuiește, prin constrângere și punerea acesteia în imposibilitate de a se apăra sau a-și exprima voința, dezbrăcându-se și dezbrăcând cu forța pe persoana vătămată și așezându-se peste aceasta, activitate ce a fost întreruptă întrucât inculpatul a fost strigat la poartă de către un vecin”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, în toamna anului 2020, individul i-a băgat mâna între picioare și a atins-o în zona intimă pe fiica de 13 ani, el fiind surprins de soție.

„S-a mai reținut că, în toamna anului 2020, la scurt timp după consumarea actului de agresiune sexuală, acționând cu intenție directă, prin constrângere și profitând de imposibilitatea de a se apăra a persoanei vătămate minore, inculpatul a încercat să întrețină un raport sexual cu aceasta, dezbrăcându-se și dezbrăcând-o cu forța pe persoana vătămată, așezând-o pe aceasta pe pat și poziționându-se peste ea, activitate ce a fost întreruptă, întrucât fratele persoanei vătămate a revenit la domiciliu”, au adăugat procurorii.

Clipe de groază pentru adolescenta de 13 ani

Anchetatorii ieșeni au mai afirmat că, pe 18 ianuarie 2021, Benoni Mocanu i-a introdus adolescentei un deget în anus și, mai apoi, a încercat să-i introducă și penisul. Ulterior, grozăviile au ieșit la iveală, iar ieșeanul a fost săltat de polițiști și dus la audieri. Astfel, oamenii legii au aflat că individul trăiește în aceeași casă alături de soția sa, dar și de cei 3 copii minori, în vârstă de 15, 13 și, respectiv, 7 ani. Inițial, la audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor de care a fost acuzat.

„Regret toată viața ce am făcut cu fetița mea și îmi pare rău!”, a spus individul.

Mai apoi, însă, rudele sale au încercat să-și schimbe declarațiile, inclusiv soția acestuia spunând că, de fapt, ieșeanul nu ar fi comis faptele respective.

„Situația de fapt reținută rezultă mai presus de orice dubiu din declarațiile persoanei vătămate și ale inculpatului date în timpul urmăririi penale și în fața judecătorului de cameră preliminară, chiar dacă aceste declarații au fost ulterior retractate în cursul cercetării judecătorești. Astfel, în timpul procedurii de cameră preliminară, având în vedere declarația de retragere a persoanei vătămate, judecătorul de cameră preliminară a interpelat în mod expres inculpatul asupra existenței infracțiunilor.

La acel moment, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor și a regretat enorm ce a făcut fetiței lui, conform detaliilor exacte date de acesta și în timpul urmăririi penale. Toate aceste aspecte mai sus reținute au fost confirmate în timpul urmăririi penale și de către soția inculpatului. Ulterior, persoana vătămată și soția inculpatului și-au retras toate aceste acuzații, arătând că nimic din ce au spus nu este adevărat. Inițial, inculpatul a negat acest lucru și a recunoscut în continuare săvârșirea faptelor”, au spus judecătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024