Prima pagină » Local » Clipe de groază pentru o călătoare CTP! Femeia, prinsă cu piciorul în ușă și târâtă pe asfalt aproape 10 metri! Ieșeanca a început să strige de disperare (Exclusiv)
Clipe de groază pentru o călătoare CTP! Femeia, prinsă cu piciorul în ușă și târâtă pe asfalt aproape 10 metri! Ieșeanca a început să strige de disperare (Exclusiv)

Clipe de groază pentru o călătoare CTP! Femeia, prinsă cu piciorul în ușă și târâtă pe asfalt aproape 10 metri! Ieșeanca a început să strige de disperare (Exclusiv)

17 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un șofer din cadrul Companiei de Transport Public Iași a fost pedepsit de judecători, după un accident mai neobișnuit. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Nelu Grădinaru la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului. Anchetatorii au afirmat că șoferul ieșean a prins o călătoare cu piciorul în ușa autobuzului

Un șofer din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași a fost pedepsit de judecători în urma unui accident rutier mai neobișnuit. Scandalul a izbucnit după ce o călătoare a fost prinsă cu piciorul în ușă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Nelu Grădinaru la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului.

„Inculpatul Nelu Grădinaru va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Nelu Grădinaru, acuzat de părăsirea locului accidentului

Procesul ieșeanului Nelu Grădinaru (61 de ani) a început pe data de 2 iulie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de părăsirea locului accidentului. Prin același rechizitoriu, s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

„Pe data de 15 noiembrie 2016, în jurul orei 17:45, inculpatul a condus autobuzul de pe ruta 46 pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din stația CTP Tudor Vladimirescu situată vizavi de complexul comercial Iulius Mall, iar, la punerea în mișcare, nu s-a asigurat corespunzător și a prins în ușa din spate a autobuzului piciorul numitei G.B., provocându-i leziuni ce au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. După producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul fără încuviințarea Poliției”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Călătoarea a fost prinsă cu piciorul în ușă și târâtă pe asfalt aproximativ 10 metri

Anchetatorii au mai afirmat că Nelu Grădinaru nu a observat din prima faptul că prinsese călătoarea cu piciorul în ușa autobuzului.

„Pe 15 noiembrie 2016, în jurul orei 17:45, când a condus autobuzul pe traseul Tudor Vladimirescu – Bucium, inculpatul a oprit în stația Tudor Vladimirescu, a deschis toate cele 3 uși ale mijlocului de transport în comun, pentru coborârea și urcarea călătorilor, după care a închis ușile pe rând, din față în spate. Se constată că, în acest interval de timp, numita G.B., care se afla în stație, a observat autobuzul nr. 46 condus de inculpat și s-a apropiat de acesta pentru a urca, însă, în momentul în care a intenționat să urce, punând piciorul pe prima treaptă a autobuzului la ușa din spate, ușa s-a închis, prinzându-i piciorul stâng.

Inculpatul a pus în mișcare autobuzul, pe care l-a condus pe o distanță de aproximativ 10 metri, târând-o pe asfalt pe numita G.B., care a început să țipe, moment în care călătorii din autobuz au strigat la inculpat să oprească, deoarece era o persoană agățată de ușa din spate. Inculpatul a oprit autobuzul și a deschis ușile, eliberând piciorul numitei G.B., căzută pe asfalt, iar persoanele prezente s-au apropiat de aceasta și au ajutat-o să se ridice, în timp ce inculpatul a închis ușile și a plecat, fără a anunța Poliția cu privire la accidentul rutier și fără încuviințarea organelor judiciare”, au subliniat oamenii legii.

După incident, victima a fost transportată la spital. Medicii au constatat că femeia a suferit echimoze, o entorsă la genunchiul stâng și alte leziuni. La audieri, pensionarul, care a fost șofer în cadrul CTP Iași, a recunoscut comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *