Prima pagină » Local » Clipe de coșmar pentru un polițist din Iași. Și-a văzut moartea cu ochii când i-a apărut în față unul dintre cei mai periculoși pușcăriași: „Te tranșez când vii” – FOTO

Clipe de coșmar pentru un polițist din Iași. Și-a văzut moartea cu ochii când i-a apărut în față unul dintre cei mai periculoși pușcăriași: „Te tranșez când vii” – FOTO

06 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Un polițist din Iași și-a văzut moartea cu ochii. Acesta a fost amenințat de un deținut. Pușcăriașul i-a transmis că îl va tranșa când îl va prinde. Toate amenințările primite au fost înregistrate audio-video

Un polițist de la Penitenciarul Iași a fost amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși deținuți. Totul avea să se întâmple pe 19.07.2019, când agentul, care lucrează în cadrul Penitenciarul Iași de 15 ani, a fost planificat în serviciul de supraveghere pe secția E7, pe tura de noapte, în intervalul orar 20:00-08:00. Conform fișei postului, obligația sa constă în a verifica periodic fiecare cameră de deținere, vizual, prin deschiderea vizetei ușii sau prin vizor.

În jurul orei 01:00, cu ocazia rondului efectuat, la camera E7.23 a constatat că deținuții nu dormeau și făceau gălăgie, deranjând programul de somn al celor din camerele alăturate, motiv pentru care a deschis clapeta de la ușă, pentru a vizualiza interiorul camerei, iar atunci a fost auzit de deținuți. În acel moment, inculpatul Benchea Ianoș Bogdan a început să țipe la el, astfel că persoana vătămată a deschis camera video portabilă (bodycam), știind că deținutul este recalcitrant. În aceste circumstanțe, inculpatul a început să-i adreseze injurii, să râdă și să latre, făcând aluzie că agenții supraveghetori sunt câini de pază, apoi a afirmat că, dacă nu se liniștește, îl va tranșa în timpul unui apel viitor (când ar presupune să verifice interiorul camerei de deținere și persoanele dinăuntru).

Polițistul din Iași care și-a văzut moartea cu ochii a povestit prin ce a trecut

Fiind audiată în cursul urmăririi penale, persoana vătămată a arătat că a resimțit o stare de teamă pentru viața și integritatea sa corporală, existând situații în care a intrat cu frică în camera inculpatului. Această stare este cauza faptului că la momentul efectuării apelului la preluarea turei este nevoit să intre în cameră și să o traverseze pentru a ajunge până la geam și a verifica grilajul cu un ciocan de lemn, distanța între el și deținuți fiind de 1-1,5 metri.

Persoana vătămată a mai relatat că, în timpul perchezițiilor, inculpatul are un comportament liniștit, însă la turele de noapte, când efectua controale, acesta îl auzea trecând pe lângă ușă și îi adresa injurii, știind că este singur pe hol și nu are martori. Cu privire la motivul pentru care inculpatul are acest comportament față de el, persoana vătămată a precizat că se comportă astfel din cauza sesizărilor pe care le-a făcut în mod repetat, cu privire la implicarea sa în activități infracționale, înșelăciuni prin metoda accidentul.

Astfel, a fost condamnat la închisoare pentru ultraj.

„Deținutul Benchea Ianoș Bogdan a devenit recalcitrant și s-a manifestat agresiv verbal față de agent, adresând cuvinte jignitoare și proferând amenințări cu acte de violență și cu suprimarea vieții, respectiv «Îmi bag p..a-n rasa mă-tii, di ti tranșez eu când vii la apel în cameră aicea». Evenimentul a fost filmat cu camera video din dotarea secției E7, fiind întocmit procesul verbal de vizionare a înregistrării audio-video din 20.05.2020, ce confirmă versiunea persoanei vătămate”, au precizat anchetatorii.

Zilele trecute, individul a fost condamnat la închisoare.

„Condamnă pe inculpatul BENCHEA Ianoș Bogdan, pentru săvârșirea infracțiunilor de: – ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. la o pedeapsă de 6 (șase) luni închisoare”, au decis judecătorii ieșeni.

Astfel, după ce un polițist și-a văzut moartea cu ochii, individul care l-a amenințat a fost condamnat pentru ultraj.

Comentarii
  • Pedeapsa foarte mica. Trebuie bătuți și înjurați și judecătorii și procurorii sa vadă cum este

  • faceți-vă dreptate singuri fraților

    Doar 6 luni pentru ultraj? Ce fel de magistrați sunt ăștia care încurajează actele de agresiune?Nu mai bine bătaie cât încape, tortură psihică și ”moarte din cauze naturale” peste noapte?

  • Benchea Ianoș Bogdan este condamnat la 27 ani de pușcărie, la care a mai adăugat o mulțime de condamnări pentru agresiuni în penitenciar. Este din categoria celor care nu merită să trăiască, statul nu trebuie să cheltuie bani pentru asemenea jeguri, mai bine să-i dea la bolnavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *