Prima pagină » National » Clipe de coşmar la ATI pentru un pacient infectat cu coronavirus. „Fetelor, aveți o lumânare?”

Clipe de coşmar la ATI pentru un pacient infectat cu coronavirus. „Fetelor, aveți o lumânare?”

02 nov. 2020, 13:28,
în National

Clipe de coşmar la ATI pentru Ovidiu Anton, un român infectat cu noul coronavirus. Acesta a povestit clipele grele prin care a trecut la secția de Terapie Intensivă unde a fost internat. Bărbatul a povestit pe rețelele de socializare prin ce coşmar a trecut fiind internat la secţia ATI a unui spital din România.

Ovidiu Anton s-a infectat cu noul coronavirus şi a fost internat într-o secţie de terapie intensivă.

Ovidiu Anton a trecut prin clipe de coşmar la ATI

Într-o postare pe Facebook, Ovidiu Anton a despre chinurile prin care trec pacienţii infectaţi cu coronavirus şi cum sunt ţinuţi în spitale. Acesta și-a denumit postul „Jurnal de ATI” și a relatat despre ce se întâmplă cu cei care sunt răpuşi de virus.

„O voce stridentă ca un strigăt de acvilă în pustiu, răzbate către holul exterior al ATI: „Fetelor, nu aveți o lumânare?”, semn că asistentele abandonaseră lupta pentru intubare a cuiva care nu a mai răspuns la stimuli. Pentru o clipă, îți stă dumicatul de pâine cu orez fiert în gât, apoi reiau impasibil mestecatul.

Când joci table cu moartea și te pocnește pe unde nu te aștepți (glicemie explozivă cu variații amețitoare, febră) ești pasibil de orice egoism: bine că nu am fost eu! Alung gândul… Singurul care nu abandonează lupta e „dr. Amin”.Iese pe același hol și comandă 2 fiole de ceva medicament. Fiolele astea parcă sunt în celălalt capăt de Univers, trebuie să îl înconjoare de vreo două ori, apoi ajung la medic.

Pentru o perioadă se lasă o liniște apăsătoare, după care „Amin” le explică ce a făcut și ce au ele de făcut. Se pare că a reușit să mai salveze o viață, în seara asta nu s-a mai prelins nici un sac negru cu candelă pâlpâindă, prin fața ușii salonului. Mesteci și te bucuri pentru familia celui/celei salvate…”, a mărturisit Ovidiu Anton pe Facebook.

Igiena lasa de dorit în secțiile de la ATI

Bărbatul a mai povestit și despre despre igiena precară din spitale şi despre cum sunt trataţi pacienţii în secțiile de la ATI unde sunt nevoiți să treacă prin clipe de coșmar.

„Igiena e relativă, împărțită de-a dreapta unde ai perna, cea mai curată zonă, poate unde iei masa și stângă patului unde mereu te trezești că îți pune cineva plosca (drumul de un pas până la ușa de toaletă e un chin: Jason Statham în „The mechanics xx” când spărgea totul în cale cu tubulețul de oxigen e poveste de film), nu poți să ți-l cari decât cu ajutorul cuiva, iar acesta e deficitar din cauza lipsei de personal auxiliar și a fluxului mare de bolnavi.

Asta am negociat-o la prima vizită medicală când am solicitat „minimă decență” , să mă lase să merg la toaletă însoțit, pentru că dacă mă intubau era loterie să scapi. Termini de mâncat, urmează tratamentul cu cocktailuri Molotov de medicamente pe care ți le bagă prin furtunasele înfipte prin mâini. Toată noaptea asistentele toacă la fiole și pregătesc perfuziile pe care ți le distribuie într-o ordine bine stabilită.”, a adăugat acesta.

Ovidiu Anton îndeamnă oamenii să respecte măsurile de prevenţie şi să poarte masca de protecţie.

„Prieteni, în seara aceasta mi-am propus să vă șochez și să vă conving să stați în izolare, indiferent de ce angoase vă trec prin cap. Nu a murit nimeni de la stat în casă. Evitați cretinoizii fară mască. Sfatul meu este să purtați și viziere în public. Nu vă jucați cu viața voastră!”, a conchis pacientul infectat cu SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`