Prima pagină » Titlurile zilei » Clinică medicală printre case, în apropierea sediului DNA Iași! Patronul Emil Cobzaru a făcut bani din închirierea bolizilor de lux. Zona este ticsită de mașini parcate

Clinică medicală printre case, în apropierea sediului DNA Iași! Patronul Emil Cobzaru a făcut bani din închirierea bolizilor de lux. Zona este ticsită de mașini parcate

18 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Emil Cobzaru a câștigat bani din închirierea mașinilor de lux și din asigurări. În 2020, a cumpărat o proprietate situată pe strada Hotin, în apropierea sediului DNA Iași. Investitorul spune că așteaptă elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru a afla în ce indicatori urbanistici se va încadra

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona centrală a municipiului Iași. Emil Sorin Cobzaru, patronul societății Hippo CSR SRL, cu obiect de activitate „închirieri auto”, vrea să investească într-o zonă aglomerată de case, de pe strada Hotin, arteră paralelă cu bd. C.A. Rosetti, în apropierea sediului DNA Iași. Recent, afaceristul a primit un certificat de urbanism pentru construirea unei clinici medicale pe strada menționată. Terenul de 600 de metri pătrați și construcțiile existente au fost achiziționate la finalul anului 2020, de la Ciprian Gigel Grigore. În trecut, imobilul a avut mai mulți proprietari, printre care și societatea Construcții Moldova Grup SRL, aflată în faliment. Contactat telefonic, Emil Cobzaru a precizat că proiectul se află abia la stadiul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

„Nu pot să spun nimic acum, cert este că va fi o clinică medicală cu mai multe specializări. Nici despre valoarea investiției nu pot spune. Da, nu sunt clinici medicale în zonă. Deocamdată aștept să văd ce iese la PUZ. Totul depinde de ce se va aproba”, a precizat proprietarul imobilelelor din strada Hotin, în vârstă de 42 de ani.

Clinica medicală ar pune probleme în principal traficului auto din zonă, străzile fiind înguste și aglomerate de mașinile staționate ce aparțin proprietarilor din apropiere.

Afaceristul spune că închiriază mașini de 15 ani, dar încasările sunt mici

Conform datelor oficiale privind situația financiară a societății Hippo CSR SRL, în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de doar 160.973 lei, profit de 45.916 lei, datorii de 305.743 lei, fără angajați. În societate mai apare un asociat, George Răzvan Filimon.

„Agenția a fost fondată în 2006 cu următorul motto: «Venim în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră de condus». De atunci, serviciile de închirieri auto / mașini sunt furnizate într-un mod profesionist. Până acum, am făcut fericiți peste 100.000 de clienți cu oferte de închirieri auto / mașini la prețuri mici, în cele mai importante orașe: București, Otopeni, Iași, Bacău, Suceava, Vaslui, Botoșani, Piatra Neamț, Cluj-Napoca. Oferta noastră include mașini de închiriat de lux și mașini de buget la prețuri foarte competitive”, se arată în prezentarea afacerii Romanian Car Hire.

Emil Cobzaru mai are calitatea de asociat în Starsig Consulting SRL și Simpluasig SRL, ambele cu obiect de activitate în domeniul asigurărilor. În perioada 2018-2019, profitul societății Simpluasig SRL a depășit 200.000 de euro. În edițiile trecute, BZI a prezentat modul de lucru al firmei de închirieri auto Klass Wagen. O zonă importantă din Iași a fost ocupată de mașinile societății.

Alt afacerist din Iași construiește nu departe de strada Hotin, tot într-o zonă aglomerată

Cătălin Drăgan este alt afacerist care vrea să construiască nu departe de proiectul lui Emil Cobzaru.
Dezvoltatorul imobiliar Cătălin Drăgan, cu diverse conexiuni în Palatul Roznovanu, este departe de a finaliza proiectul de pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33 – 35. Prin Teomalis SRL, afaceristul a obținut o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime D+P+2E, conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Asta în ciuda contestațiilor formulate de proprietarii din blocul 331, care au arătat că proiectul nu este oportun. Chiar și așa, după adoptarea hotărârii, sesizările au ajuns la Prefectura Iași. În luna noiembrie 2020, după studierea dosarului, prefectul a cerut muncipalității să revoce hotărârea. Însă executivul din Primăria Iași nu s-a confomat. În consecință, conflictul va ajunge în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *