Prima pagină » Titlurile zilei » Clienții din Iași care intră în aceste locuri au parte de o surpriză din partea angajaților! Patronii spun că nu iartă pe nimeni. „Suntem niște lași pentru că am acceptat situația” – FOTO
Clienții din Iași care intră în aceste locuri au parte de o surpriză din partea angajaților! Patronii spun că nu iartă pe nimeni.

Clienții din Iași care intră în aceste locuri au parte de o surpriză din partea angajaților! Patronii spun că nu iartă pe nimeni. „Suntem niște lași pentru că am acceptat situația” – FOTO

01 oct. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Certificatul verde care atestă că ieșenii care merg la restaurant, la hotel sau cafenea sunt vaccinați este obligatoriu de câteva zile. Patronii din HoReCa spun că majoritatea clienților se conformează, însă noile reguli le-au adus mai puțini clienți unora dintre ei

Începând de marți, 28 septembrie 2021, clienții restaurantelor, ai hotelurilor sau ai cafenelelor din Iași trebuie să prezinte la intrarea în unitate certificatul verde care să ateste că sunt vaccinați. Odată cu intrarea municipiului Iași în scenariul roșu, clienții restaurantelor, ai hotelurilor sau ai cafenelelor din oraș sunt obligați să respecte aceste reguli. Reporterii „BZI” au fost în mai multe locuri din Iași pentru a verifica dacă regulile sunt respectate și ce spun patronii și clienții despre această situație. Dacă unii clienți s-au conformat și respectă regulile impuse, alții sunt nemulțumiți de restricțiile impuse pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19. În fiecare loc unde au fost reporterii „BZI”, fie că este vorba despre hoteluri, restaurante sau săli de jocuri de noroc, la intrarea în aceste locuri li s-a cerut certificatul verde.

Florin Zmeu, administrator „Krud” Iași: „Am crezut că va fi o reticență din partea clienților, dar, din fericire, nimeni nu a comentat”

Unul dintre restaurantele din Iași unde este obligatoriu certificatul verde și angajații îl solicită la intrarea în restaurant este „Krud”, din zona Copou. Potrivit administratorului, clienții respectă regulile.

„Din fericire pentru noi, am semnalat toate măsurile care au fost propuse sau impuse de Primăria Iași. Toți angajații sunt informați, personalul întreabă clienții dacă au certificatul verde. Noi am crezut că va fi o reticență din partea clienților, dar, din fericire, nimeni nu a comentat. Oamenii au venit pregătiți. Alții ne-au spus, printr-un mesaj privat, de pe facebook, că suntem niște lași pentru că am acceptat situația și nu ar trebui să ne lăsăm călcați în picioare. Sunt persoane care au descărcat certificatul când erau la noi. Deci sunt situații și situații.

Lumea și-a dat seama, până la urmă, că HoReCa nu e țapul ispășitor, contribuie la PIB-ul țării și oamenii își satisfac niște nevoi venind la noi. De anul trecut am preluat comenzi online, ne-am adaptat situației. Virusul există, situația e periculoasă și noi respectăm restricțiile pentru că e vorba de siguranța noastră, până la urmă”, susține Florin Zmeu, administrator „Krud” Iași.

Noile reguli impuse în Iași le-au adus mai puțini clienți patronilor de hoteluri

Măsurile impuse de câteva zile în Iași le-au adus mai puțini clienți patronilor de hoteluri. O parte dintre aceștia au anulat rezervările, iar evenimentele se fac cu mai puțini invitați.

„La noi în hotel, la evenimente sau restaurant, nu se permite accesul decât cu certificat verde. O parte din clienții care au rezervat camere le-au anulat din cauza situației cu certificatul verde. Am observat că lumea e destul de reticentă în privința restricțiilor. S-au mai anulat din evenimente. Dacă la începutul sezonului evenimentelor aveam 150 de persoane la un eveniment, acum sunt doar 100. E vorba de faptul că nu sunt vaccinați toți invitații și nu vor să se vaccineze sau nu vor să se testeze. Mirii nu își permit să-i testeze pe toți cei care vin la nuntă sau chiar nuntașii nu vor, chiar dacă mirii le plătesc testele”, susține Ramona Crețu, reprezentant Hotel „Traian”.

Situația din domeniul HoReCa este gravă și în privința forței de muncă.

Românii pot intra la restaurant, mall și nunți doar cu certificatul verde

Reporterii „BZI” au mai fost și în restaurantul „Class”, din Tudor Vladimirescu, unde și acolo li s-a cerut certificatul verde dacă vor să rămână în interior pentru a mânca. La fel a fost și în momentul în care au fost la Hotel „Astoria”, unde angajații de la recepție le-au cerut fie certificat verde, fie test negativ sau dovada că au trecut prin boală. Regulile sunt respectate și în sălile de jocuri din Iași. În momentul în care au intrat la Superbet, din cartierul Dacia, li s-a cerut certificatul verde. Chiar dacă unii clienți sunt nemulțumiți de aceste restricții, angajații le spun că nu au voie înăuntru.

„Am pățit să mai avem și clienți nemulțumiți, pe care i-am invitat afară. Alții au respectat regulile și au prezentat codul QR. Trebuie să respectăm măsurile, pentru că așa este normal”, spune angajata unei săli de jocuri din Iași.

Românii pot intra la restaurant, mall (zona de food-court) și nunți doar cu certificatul verde, acolo unde rata de infectare COVID-19 depășește 3 cazuri la mia de locuitori, conform unei hotărâri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în data de 15 septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`