Prima pagină » Titlurile zilei » Client prostit la cabinetul de optică medicală OptiKlar din Iași! Un bărbat a rămas fără bani după ce a fost convins că vede bine! Patronul: „Sunt angajați care-și fac treaba, alții fac cât pot!” FOTO

Client prostit la cabinetul de optică medicală OptiKlar din Iași! Un bărbat a rămas fără bani după ce a fost convins că vede bine! Patronul: „Sunt angajați care-și fac treaba, alții fac cât pot!” FOTO

06 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Optica medicală OptiKlar este acuzată de un bărbat din Iași că a măsurat greșit lentilele pe care le-a comandat. Clientul a plătit un avans de 500 de lei, dar nu s-a arătat mulțumit de calitatea lentilelor. Reprezentanții OptiKlar spun că nu pot returna avansul, pentru că lentilele sunt personalizate

Un bărbat din Iași îi acuză pe reprezentanții cabinetului de optică medicală OptiKlar că i-ar fi livrat o pereche de ochelari neconformă. Totul a început la finalul lunii iunie 2021, când Florin Sculeac, în vârstă de 62 de ani, a constatat că i-ar trebui o pereche nouă de ochelari. Acesta a plătit un avans de 500 de lei, dar nu a fost mulțumit de calitatea lentilelor. El le-a transmis angajaților OptiKlar că nu vede cu noile lentile, dar nu s-au luat măsuri. În consecință, ieșeanul a rămas fără ochelari, dar și fără avansul plătit.

UPDATE: Reprezentanții OptiKlar  au returnat avansul dat de bărbat pentru ochelarii cu pricina.

„Eu am comandat o pereche de ochelari pentru citit, dar și pentru distanță. Dar nu vedeam bine cu partea de jos a lentilei, pentru citit. Am semnalat acest lucru și am fost plimbat la cabinetul din cartierul Alexandru cel Bun, unde au pus din nou pe aparate. Tot nu vedeam cu lentilele noi! Mi-au spus apoi să vin în Tătărași, pe cheltuiala mea. Dacă mă chemau în Rădăuți, trebuia să mă duc?! O doamnă de acolo mi-a spus că poate își revine lentila!

Nu poți să dai 1.200 de lei și să-i pui pe raft! După ce am plecat de la ei, primesc un telefon prin care mi se propune să-mi dea două perechi de ochelari, una pentru citit și alta – pentru distanță. Am refuzat, pentru că nu merg cu două perechi de ochelari la mine. Mi-au mai spus că ei nu mai pot refolosi lentilele. Eu ce vină am?! Le-am vorbit frumos, în timp ce o doamnă s-a răstit la mine. Solicit returnarea avansului sau o pereche de ochelari fără defecte”, a precizat Florin Sculeac.

Patronul Optiklar: „Sunt angajați care-și fac treaba, alții fac cât pot!”

Contactat telefonic de reporterii „BZI”, Robert Bogdan Ciobanu, patronul OptiKlar, nu a negat situația semnalată de reclamant.

„Nu a fost plimbat, era trimis acolo unde era optometristul. Putea să vină la sediul nostru central. Nu putem fi în 5 locuri în același timp! Sunt angajați care-și fac treaba, alții fac cât pot! Vom returna avansul, dacă trebuie”, a precizat afaceristul.

Lămuriri suplimentare a adus și Andreea Velicu, optometristul de la OptiKlar.

„Domnul a fost la consult. Dioptriile dumnealui nu s-au schimbat. Varianta de la lentilele progresive dorite de dumnealui este aceeași. I-a luat destul de mult să se hotărască. Soția l-a convins să comande o nouă pereche de ochelari. Când a venit să-i probeze, a spus că nu vede la lentila de jos. L-am chemat din nou și i-am propus să revedem dioptriile. Pe rama de probă se vede foarte bine. Fiind un produs personalizat, nu este foarte ușor să dăm banii înapoi. L-am invitat să se ducă la Protecția Consumatorilor.

Am încercat să-i explic pe românește. Într-adevăr, exista și posibilitatea să-i oferim două perechi de ochelari, în locul celei comandate, pentru că așa este oferta furnizorului. Dacă clientul nu se acomodează, poate apela la această variantă. În 9 ani ne-am format o paletă de clienți. Dacă ne apucăm să dăm toate avansurile, imaginați-vă unde am ajunge!”, a explicat specialista de la OptiKlar.

Afaceristul Robert Ciobanu desfășoară activitatea de optică medicală prin intermediul mai multor societăți

Patronul OptiKlar deține un portofoliu extins de societăți prin care funcționează optica medicală. Este vorba despre OptiKlar Store SRL, Urban Optik SRL, Inedit Optik SRL, Basic Optik SRL, Sky Optik SRL, Croma Optic SRL și Brand Optik SRL. La firmele menționate a fost înregistrată o cifră de afaceri anuală de aproape 2 milioane de lei, adică 400.000 de euro. Se mai adaugă societățile Allegria Estate SRL (firmă de dezvoltare imobiliară- n.r.) și First Class Accommodation SRL (servicii de cazare- n.r.), controlate tot de Robert Ciobanu.
În municipiul Iași, OptiKlar este prezentă în 5 puncte de lucru.

„Optica Medicală Iași OptiKlar caută constant soluții pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților. În acest sens, pentru a facilita consultația pentru copii, persoane nedeplasabile, OptiKlar folosește autorefractometru portabil ce permite măsurarea dioptriilor de la distanță mică. Aparatul oferă rezultate de o precizie ireproșabilă și permite examinarea computerizată facilă pentru sugari, copii și adulți”, se arată în descrierea afacerii.

În altă ordine de idei, în 2018, din cauza datoriilor, Finanțele ieșene au executat bunurile opticii medicale Vision for You.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *