Prima pagină » Economic Local » Clement Marcu, producător de legume, din Iași: „Am conștiința împăcată că produc curat, natural”

Clement Marcu, producător de legume, din Iași: „Am conștiința împăcată că produc curat, natural”

07 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Producătorul de legume Clement Marcu, din Iași, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre cum gestionează o afacere în legumicultură, cât de profitabil este să ai un astfel de business, mai ales dacă produci legume și fructe curate, cât mai naturale, fără pesticide. Producătorul organizează, în fiecare an, vizite la ferma Marcu și spune că au venit persoane de la 150 de kilometri depărtare pentru experiență, dar și pentru a achiziționa produsele sale. Interviul poate fi urmărit AICI:

Ieșeanul susține că produce fructe și legume cât mai naturale, fără pesticide.

„Tot ce producem noi încercăm să fie produse gustoase. Dacă mănânci o roșie de la noi, să simți că mănânci o roșie cu gust de roșie. Deci tot ce producem urmărim să aibă gust. Am conștiința împăcată că produc curat, natural. Nu avem niciun stres în privința celor care măsoară cu aparatele legumele. Știm cum le cultivăm și poate să vină oricine, oricând să verifice. Cei mai mulți clienți de-ai noștri sunt oameni tineri, cu studii, cu copii, care mănâncă sănătos. Întreabă în stânga, în dreapta, așa ajung la noi”, mai spune Clement Marcu, producător.

Clement Marcu, producător de legume, din Iași: „Am conștiința împăcată că produc curat, natural”

Cei care vor să se apuce de legumicultură trebuie să știe că nu te îmbogățești din acest domeniu, potrivit ieșeanului.

„Nu se câștigă foarte mult din ceea ce fac. Este un domeniu care, dacă nu îți place, nu îl faci. Este o muncă foarte grea. Părul meu e ars de soare, mă întreabă toți frizerii dacă mă bronzez. Tot timpul stai în câmp, ploaie, vânt, soare. Dacă nu îți place, nu poți să faci businessul acesta. La început, în primul an când am plantat, am chemat un cumnat, care face cultură mare, cu tractorul. El, având un tractor mare, la capete, mai agăța câte o plantă. Mi-a zis să urc în tractor, am urcat. Când am văzut că agață plantele, le distruge când întoarce tractorul, i-am zis după cinci minute să se oprească. Am plecat. Nu pot să mă uit să văd cum îmi calci o plantă. Dacă văd o plantă mai ofilită, îi cânt, o îngrijesc, ceva trebuie să fac să își revină, pentru că aia e o plantă bolnavă”, mai spune Clement Marcu.

Vizitele în ferma sa, în sezon, au succes.

Sute de interviuri cu specialiști din Iași

Antreprenorul Sorin Scalschi discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre singura afacere cu sevă de mesteacăn, deschisă în Iași, în urmă cu 10 ani. Sticlele îmbuteliate într-o fabrică din Ucraina ajung la Iași, iar de aici, în toată țara și în străinătate. Inginer constructor de meserie, Sorin Scalschi a renunțat la afacerea din domeniul construcțiilor pentru a se ocupa de cea cu seva de mesteacăn. Spune că în cel mai bun an a vândut 160 de tone de băutură pură, fără zahăr. Denumită „băutura zeilor”, „arborele vieții”, „băutura șamanilor”, seva de mesteacăn are multiple beneficii, inclusiv pentru afecțiuni mai grave. Interviul poate fi urmărit AICI.

Sute de interviuri, inclusiv cel cu Clement Marcu, producător din Iași, au fost postate pe YouTube la secțiunea „PodcastBZI”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *