Prima pagină » International » Clelia Ditano, o fostă Miss, a murit după ce a căzut în casa liftului. Tânăra locuia la etajul al patrulea

Clelia Ditano, o fostă Miss, a murit după ce a căzut în casa liftului. Tânăra locuia la etajul al patrulea

03 iul. 2024, 15:30,
BZI.ro, în International

Clelia Ditano, în vârstă de 25 de ani, a murit, pe 1 iulie, după ce a căzut în casa liftului de la etajul al patrulea al blocului. Tânăra locuia cu părinții săi în Fasano, provincia Brindisi, sudul Italiei, relatează Corriere della Sera și FanPage. Întreținerea ascensorului fusese făcută cu două luni mai devreme.

Ușile rămăseseră deschise, iar Clelia nu a observat că liftul nu mai era la nivelul al patrulea și a făcut pasul fatal înainte. Ea a căzut de la o înălțime de 15 metri pe plafonul cabinei, care coborâse la primul etaj, și a murit pe loc în urma impactului. Fiindcă nu venise acasă și era deja 6.00 dimineața, tatăl ei a sunat-o pe telefonul mobil. A auzit soneria în puțul liftului și a alertat serviciile de urgență, potrivit Libertatea.

Clelia Ditano, o fostă Miss, a murit după ce a căzut în casa liftului

„Mi-a fost imediat clar că s-a întâmplat ceva”, a spus tatăl îndurerat. Reamintim că în urmă cu mai puțin de o lună, o altă tragedie a avut loc în Italia, când trei tineri au fost înecați de o viitură.

Un chiriaș al clădirii a confirmat că liftul era defect la ora 3.00.

„Bănuim că sistemul de închidere a funcționat defectuos. Investigația este în curs”, a precizat un anchetator.

Ascensorul și întreținerea acestuia trebuie să fie încredințate unei firme specializate care dispune de personal tehnic calificat intern și cu licență de operator de lift. Proprietarii firmei care se ocupă de întreținerea ascensorului au confirmat că verificările au fost efectuate în urmă cu două luni și nu au fost constatate anomalii. Ancheta, care este coordonată de procurorul Giuseppe De Nozza, va stabili cauzele producerii accidentului.

„Era o fată senină. Avea multe visuri, inclusiv să obțină un permis de conducere și să devină independentă. Și, bineînțeles, să se căsătorească. Acum, aceste visuri au fost spulberate”, a declarat părintele tinerei care lucra într-un B&B și care câștigase concursuri de Miss în liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *