Prima pagină » Local » Claudiu Târziu președintele CNC AUR la Iaşi! Informații din cadrul campaniei „Europarlamentar la tine acasă”

Claudiu Târziu președintele CNC AUR la Iaşi! Informații din cadrul campaniei „Europarlamentar la tine acasă”

04 aug. 2024, 13:48,
B, , h, , în Local

Astăzi, duminică, 4 august, de la orele 13.00 a avut loc Conferința de presă a europarlamentarului Claudiu Târziu. Aceasta a avut loc la birourile parlamentare AUR, de pe str. Silvestru, nr. 18.

Conferința s-a desfășurat în cadrul campaniei „Europarlamentar la tine acasă”.

Europarlamentarul AUR, Claudiu Târziu a deschis conferința cu subiectul referitor la finanțele publice. Acesta ne-a avertizat să ne așteptăm la o catastrofă financiară pentru anul 2025.

”Este un vot important încurajator şi îndatoritor pentru noi. Am obținut un scor bun în acest județ. Fac un turneu prin județele din Moldova pentru a-i asigura pe alegători că rămânem alături de ei. Noi cei de la AUR suntem pe teren mereu. Eu nu m-am mutat la Bruxelles, merg acolo dar sunt prezent și în ţară pentru a afla din partea romanilor ce propuneri au pentru a-i sluji.

Cred că cel mai important subiect este cel referitor la finanțele publice. Ministrul ne-a făcut surprize neplăcute, a anunțat un soi de catastrofa financiară pentru anul ce urmează. Toate măsurile pe care le-a pus în dezbatere publică sau le-a luat deja în vizor sunt puncte grave. O taxare suplimentară şi un control foarte strict pe banii noștri. Lucruri cu care nu putem fi de acord”, a transmis Claudiu Târziu.

Europarlamentarul a precizat faptul că, taxele și impozitele vor crește și că vor fi luate măsuri dure de către ministrul Marcel Boloș. Mai mult, acesta a spus despre CNP-ul fiscal că este doar un pretext al unor bonificații, unde statul va avea acces la toate informațiile românilor.

„Vor creşte taxele și impozitele anul viitor. Vor fi luate măsuri dure care au fost anunțate parțial de ministrul Marcel Boloș. Pe bugetul nostru personal va greva aceasta taxa suplimentară pe proprietate. Începând cu anul următor se va face un nou E, ne-am obișnuit cu Factura dar în 34 de ani nu am văzut contabili ieșiți în stradă, dar aceștia au ieșit din cauza bulversării sistemului la care au fost expuşi. Dacă vom fi în întârziere cu taxele datorate statului vor fi popriri puse pe conturi, cei care nu au conturi vor avea interzis să folosească banii cash. Vestea bună este că potrivit unor studii bancalizarea în România este departe de cea la nivel european. Peste 7 milioane de romani sunt în afara sistemului bancar și nu pot fi controlate în mod direct.

Tot între măsurile prevăzute de ministru Boloș este acea modificare care fixează înființează un soi de CNP fiscal care va folosi pentru a fi supravegheați în tot ceea ce cheltuim. Sub pretextul unor bonificații ni se cere să ne ținem contabilitatea pentru fiecare cheltuială să păstrăm fiecare bon şi să transmitem ANAF-ului şi să folosim acest CNP fiscal. Este grav pentru ca statul va acea acces la toate informațiile, la preferințele culinare la unde şi cum ne petrecem timpul liber. Un profil de consumator care poate fi folosit împotriva noastră.”, a mai adăugat europarlamentarul AUR.

Europarlamentarul AUR a spus că Ministrul Boloș nu este decât un instrument, care nu cunoaște nimic din domeniul finanțelor.

„A mai existat o tentativă de a impune Guvernul o limită cash, nu se va pune deocamdată acea măsura doar pentru că se anunță un an electoral. Aşteptaţi-vă ca de la anul, PSD şi PNL dacă vor rămâne la guvernare ne va afecta.

Ministrul Boloș nu este decât un instrument, în opinia mea, care nu cunoaște nimic din domeniul acesta. Ar trebui să dea un pas în spate.”, a spus Claudiu Târziu.

Un alt subiect abordat în cadrul conferinței de presă a fost acela al prădătorilor sexuali din universități.

„În ceea ce privește prădătorii sexuali din universități. Cazurile din SNSPA nu sunt singurele întâmplate nici în SNSPA, nici în sistemul universitar românesc. Exista informații ca o parte dintre profesori se dădeau la astfel de abuzuri în mai multe instituții universitare din ţară.
Nu este acceptabil nici comportamentul unor poliţişti care merg la serviciu deși sunt bărbați, îmbrăcați în haine de damă. Să nu se folosească acest comportament de prădător sexual împotriva unui comportament normal. Să nu ajungem să ne fie frică să facem un compliment unei femei pentru că ar putea fi citit ca un soi de agresiune sexuală. Este important să păstrăm echilibrul în toate.”, a declarat Claudiu Târziu.

Mihail Albișteanu a precizat că România se află în situația de liniște înaintea furtunii.

„În România suntem într-o situație de liniște dinaintea furtunii. În anul viitor lucrurile se vor schimba dar nu în favoarea populației. Măsurile pe care domnul Claudiu Târziu le pomenea sunt măsuri care vor afecta libertatea romanilor”, a transmis Mihail Albișteanu, membru al camerei deputaților din Parlamentul României.

Cristian-Daniel Ivanuță a punctat faptul că, împreună cu al său coleg, Claudiu Târziu au solicitat că în toate instituțiile să fie obligatorie și plata cash.

„Exemple pe care noi partidul AUR, referitor la acest pachet de măsuri fiscale pe care guvernul PSD-PNL a purces la aplicarea lor. Este vorba despre limitarea cash-ului. împreună cu, colegul meu am realizat un proiect de lege cu privire la limitarea cash.ului. unele bani au renunțat la cash. Noi am cerut ca în toate instituțiile să fie obligatorie şi plata cash.” , a adăugat Cristian-Daniel Ivanuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024