Prima pagină » Local » Claudiu Proca vrea să scape din arest. Tânărul a tocat-o cu un ciocan pe Raimonda, o prostituată de la River Towers

Claudiu Proca vrea să scape din arest. Tânărul a tocat-o cu un ciocan pe Raimonda, o prostituată de la River Towers

01 oct. 2024, 02:00, 1 ,
Lucian SAVA în Local

Individul care a atacat o prostituată cu un ciocan, la River Towers, încearcă să fie liber. Claudiu Proca vrea să scape din arest, însă judecătorii îi resping cerere după cerere. El este acuzat de tentativă de omor și este considerat un individ extrem de periculos

Claudiu Ionuț Proca, individul care a vrut să o omoare pe Raimonda, o prostituată de la River Towes, vrea să fie liber. În ultimele luni, acesta a solicitat de mai multe ori să fie cercetat în libertate, însă judecătorii i-au respins solicitările.

„Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive luate prin încheierea nr. 79/JDL/21.02.2024, pronunțată în dosarul nr. 935/99/2024 al Tribunalului Iași, față de inculpatul Proca Ionuț Claudiu, deținut în Penitenciarul Iași, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Iași.

El a fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni, însă nu a aflat ce pedeapsă va primi. Proca este un personaj atipic. Pare o fire extrem de dură și de nemiloasă, probabil, cu femeile sau cu oricine pare mai slab decât el, și pe care l-ar putea domina. Anchetatorii au încercat să afle dacă Proca are probleme psihice, dar până acum nu au reușit să stabilească asta. Oricum, dacă ne-am raporta la fapta sa, am putea spune că o persoană în deplinătatea facultăților mintale nu ar putea face așa ceva. Proca a refuzat expertiza medico-legală psihiatrică.

Claudiu Proca vrea să scape de arest. Deocamdată este imposibil

Vă reamintim că Proca a „tocat” o prostituată cu un ciocan într-un apartament de la River Towers.

„În fapt, s-a reținut din mijloacele de probă administrate în cauză că în noaptea de 17/18 februarie 2024, după premeditarea și efectuarea de acte de pregătire a faptei, sub pretextul întreținerii de relații sexuale contracost cu persoana vătămată C.L.G., a pătruns în apartamentul acesteia, din municipiul Iași, strada Chimiei, iar în interior i-a aplicat multiple lovituri în zona capului, cu un obiect contondent (ciocan), cauzându-i un traumatism cranio-cerebral obiectivat prin contuzii cerebrale, hematom subdural, fracturi craniene multiple cu înfundare, plăgi, care necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și care i-au pus viața în pericol”, au transmis procurorii ieșeni.

Trebuie precizat faptul că Raimonda a scăpat cu viață ca prin minune, iar acum este înafara oricărui pericol. Pentru ca ea să treacă cât mai repede peste acest impas, escorte din Iași au donat sume de bani.

Un personaj atipic pentru anchetatori

Ionuț Claudiu Proca poza într-un bărbat extrem de timid, tăcut și retras. Acesta i-a uimit pe anchetatorii care au analizat atacul de la River Towers. Nu discuta prea mult despre problemele din viața sa, însă, după episodul „subprefectul”, lucrurile s-au schimbat. Apropiații acestuia au susținut că, după ce a aflat că fosta sa iubită, Mara Gheran, are o relație cu fostul subprefect Marian Grigoraș, a avut o decepție în dragoste. Probabil că Proca a vrut să se răzbune, inițial, pe fosta iubită (a intrat în telefonul ei și a luat poze în ipostaze compromițătoare cu aceasta), iar mai apoi, pe orice femeie.

Proca a încetat să mai lucreze la Primăria Iași din toamna anului trecut. Până să fie arestat, acesta figura ca angajat la Administrația Fondului Cultural Național, o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Culturii. Acum, Claudiu Proca vrea să scape de arest, însă judecătorii nu par să-i îndeplinească prea curând dorința.

Comentarii
  • Riscul meseriei

    Individul e clar dus cu capul si locul lui nu e printre oameni normali. Intr-o societate normala acest individ ar sta cel putin zece ani la parnaie sau macar intr-un spital de nebuni. Insa prostitutia atrage tocmai astfel de indivizi. Deci fetelor, gasiti-va un barbat care sa va iubeasca si fiti cuminti. Faceti-va o familie si nu va mai cuplati cu nebunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`