Prima pagină » National » Claudiu Năsui (USR), ministrul Economiei vrea privatizarea Fabricii de Arme Cugir! A dat afară mai multe persoane
Claudiu Năsui (USR), ministrul Economiei vrea privatizarea Fabricii de Arme Cugir! A dat afară mai multe persoane

Claudiu Năsui (USR), ministrul Economiei vrea privatizarea Fabricii de Arme Cugir! A dat afară mai multe persoane

03 aug. 2021, 12:07,
George Cristian, în National

Claudiu Năsui a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care susţine că firmele romaneşti sunt căpușate de oameni care au altă agendă decât cea a profitului. De altfel, ministrul USR al Economiei a menţionat faptul că ar trebui privatizate mai multe fabrici, printre care şi Fabrica de Arme Cugir.

Claudiu Năsui a apărut recent în spaţiul public cu o declaraţie venită în contextul în care premierul Florin Cîțu a explicat că ar putea exista remanieri după execuția bugetară. Ministrul USR spunând că nu se află în zona unei posibile demiteri.

Claudiu Năsui ar vrea privatizarea unor fabrici din România

În postarea publicată de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, se arată faptul că mai multe companii de stat înregistrează pierderi uriaşe de la an la an. În acest sens, ministrul a dat afară mai multe persoane din conducere. Totuşi, în textul postării se menţionează faptul că autorităţile nu au mai privatizat nimic de 10 ani, iar legea ar prevede faptul că administratorii speciali ar trebui să pregătească companiile pentru privatizare:

„Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt”, a scris ministrul pe Facebook.

Claudiu Năsui a eliberat recent din funcție și administratorii speciali de la Tohan SĂ, Carfil SĂ, Băița SĂ, Uzina Mecanică Plopeni și Uzină Mecanică București.

Claudiu Năsui s-a pozat într-o fabrică de armament din România

În urmă cu aproximativ o lună, ministrul Economiei, Claudiu Năsui ajungea în atenţia publică după ce s-a pozat şi a publicat mai multe imagini dintr-o fabrică de armament românească. Lucrul acesta este considerat ilegal mai ales pentru că tot ce se întâmpla în fabrică este clasificat ca fiind secret.

Trebuie menţionat faptul că la liniile de producţii din fabricile din armament din România şi probabil din întreaga lume, filmare este strict interzisă. Acest lucru tine de siguranţa naţională şi de nedivulgarea secretelor de stat. De exemplu, chiar dacă filmarea nu pare importantă pentru un ochi normal, în ochii specialiştilor se poate dovedi a fi o mină de aur.

De altfel, Năsui a declarat recent că exclude o posibilă remaniere a premierului Florin Cîțu, mai ales în contextul în care Ministerul Economiei este unul care performează.

„E normal să vorbească de execuţia bugetară în contextul rectificării bugetare. Avem această măsură Horeca, staţi puţin că fiecare minister are specificităţile sale. Măsură Horeca, de exemplu, nu avea o execuţie liniară, nu se dădea o sumă în ianuarie, încă una în februarie, încă mai mult în martie, ea este de tipul bullet de exemplu, nu cheltuim din ea până când nu o dăm pe toată odată, sistemul prin definiţie, prin design a fost făcută în felul acesta. Şi cred că altminteri execuţia este foarte corectă”, a declarat recent ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *