Prima pagină » Actualitate » Claudiu Năsui a depus plângere penală la DNA. Hoțul strigă „hoții“?

Claudiu Năsui a depus plângere penală la DNA. Hoțul strigă „hoții“?

18 feb. 2021, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, a anunțat că a depus plângere penală la DNA, joi, 18 februarie, în cazul suspiciunilor de fraudă la aplicarea Măsurii 3, privind accesarea granturilor pentru investiţii acordate IMM-urilor din fonduri europene.

Plângerea penală depusă la DNA este una in rem, fiind legată de suspiciunile pe care le are în ceea ce priveşte acordarea granturilor pe Măsura 3, un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

„Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu”, a declarat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui a avut cont personal pe platformă

Ministrul Economiei a avut cont personal de administrator pe platforma în care micii investitori puteau obţine granturi nerambursabile, din fonduri europene.

Conturile de administrator sunt folosite doar de directorii de departamente din Ministerul Economiei, fapt ce a iscat un întreg scandal, mai ales că peste două treimi dintre firmele care s-au înscris pentru a obţine aceşti bani europeni au depus actele în ultimele două zile, deşi termenul de înscriere era mult mai mare.

Marcel Ciolacu: „Mă mir că nu a descins DNA!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îl acuză pe ministrul Economiei că s-ar fi implicat în procedura de selecție în cadrul Măsurii 3, la mijloc fiind vorba despre bani europeni. Liderul social democrat crede că DNA a aflat despre aceste propune și se așteaptă să se implice și OLAF.

„ Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru – care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce domnul Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni. Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a anunţat că va depune moţiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, spunând că acesta a avut cont de administrator şi a putut să intervină în procedura de alocare a ajutoarelor financiare din fonduri europene pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Cum se scuză Claudiu Năsui

Ministrul Economiei nu crede că este o problemă faptul că a avut cont pe platforma de granturi pentru investiție acordate IMM-urilor.

„Sunt acuzat că am avut cont pe platforma de granturi. Nu este absolut nicio problemă. Am vrut să văd fiecare pas din procedură și să o optimizez. Ceea ce am și făcut. Am folosit acel cont de câteva ori și exclusiv în scopul înțelegerii proceselor din spatele platformei și a muncii funcționarilor pentru a crește numărul de procesări pe zi. Ceea ce am și reușit. Am crescut numărul de evaluări de 9 ori în timp record“, a scris Cludiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *