Prima pagină » Cultural » Scena artistica din Romania » Claudiu Bleonț are COVID-19. Actorul este vaccinat cu ambele doze

Claudiu Bleonț are COVID-19. Actorul este vaccinat cu ambele doze

13 oct. 2021, 09:22,
BZI.ro, în Cultural

Actorul Claudiu Bleonț are COVID-19 și se află în izolare la Craiova alături de fosta lui soție Beatrice Rancea. Aceștia urmau să joace într-o piesa de teatru însă, din nefericire, au cotractat nemilosul virus.

Claudiu Bleonț este vaccinat cu ambele doze ale serului și a reușit să scape doar cu o formă ușoară a bolii.

Claudiu Bleonț are COVID-19 și se află în izolare

Claudiu Bleonț a rămas fară gust și fară miros însă problemele de sănătate ale acestuia par să se remedieze. Începând de ieri, 12 octombrie, acesta a început încet, încet să își recapete simțurile.

În urmă cu ceva timp actorul dezvăluia că au fost momente în viața lui când și-a dorit să se călugărească. Artistul a precizat faptul că, pentru a reuși să depășească anumite greutăți ale vieții sale a ajuns pe mâna psihologului:

”E ca şi cum ai lucra în două planuri: undeva există ceva orizontal, care e repetitiv şi ni-l dorim repetitiv ca să te bucuri şi, în acelaşi demers, care e repetitiv să descoperi: «Uau, e nou!» Te reinventezi pe loc. Caut să mă reinventez, am ajuns într-un teritoriu în care mă învârt în cerc. Noroc că mă duc şi la psiholog. Joc destul de bine personajele. Îmi spun uneori: «Doamne, ce bine e să joc viaţa altora, dar să o joc pe a mea e greu». E important să fii şi spectatorul vieţii tale – nu-mi iese mereu, e o muncă de atenţie, nu, e o trudă… o trudă a atenţiei. Corpul pe care îl avem este doar un accesoriu”, a declarat Claudiu Bleonţ în urmă cu ceva timp.

Cine este Claudiu Bleonț

Claudiu Bleonț s-a născut pe 27 august 1959 în București. A absolvit Liceul German Goethe din București (1979), după care a urmat Institutul de artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, clasa profesor Grigore Gonța (1979 – 1983).

A absolvit în 1978 Liceul German din capitală, apoi a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică. A absolvit în 1983, la clasa profesorului Grigore Gonța.

S-a căsătorit în 1981 cu Irina Tapalagă, de care a divorțat în 1986.

A fost repartizat la Teatrul din Petroșani și a debutat cu piesa „Un bărbat și mai multe femei” de Leonid Zorin, pe care a și regizat-o și care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor. A mai jucat aici în „Anonimul Venețian” de Giusepppe Berto, „Într-un parc, pe o bancă” de Alexander Ghelma.

În 1986 s-a recăsătorit cu regizoarea și coregrafa Beatrice Rancea. Au divorțat în anul 2001.

Din 1990 până în prezent este angajat la Teatrul Național din București. A jucat în numeroase roluri, cum sunt Sir Andrew – A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Tasso – Torquato Tasso de Johann Wolfgang von Goethe, pentru care a obținut premiul pentru cel mai bun actor , Pamfilus / Byrria – Fata din Andros de Terentiu, Scipio – Caligula de Albert Camus, Billy Bibbit – Zbor deasupra unui cuib de cuci după Dale Wasserman, Reverend Hale – Vrăjitoarele din Salem de Arthur Miller, Trofimov – Livada de vișini de A. P. Cehov, Nebunul – A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, Pistetairos – Pasările de Aristofan, etc.

A colaborat cu Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Național Timișoara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul Arca, etc.

Debutul în cinematografie a avut loc tot în 1983, cu filmul Concurs, regizat de Dan Pița, care i-a adus la Festivalul de la Costinești premiul pentru cel mai bun actor. A mai jucat în Să mori rănit din dragoste de viață, Pas în doi, Rochia albă de dantelă, Polul Sud, O vară de neuitat, Femeia visurilor, Ursul. A fost distribuit și în producții internaționale, cum sunt Catherine the Great, regia Paul Burgess și John-Paul Davidson, Dracula III, regia Patrick Lussier, Dracula Ressurection, regia Patrick Loussier, Anaconda 4: Trail of Blood, Born to Raise Hell.

Este căsătorit din anul 2001 cu actrița Andra Negulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *