Prima pagină » Titlurile zilei » Claudia Grigorii, patroana de la hotel Arnia din Iași, investește în imobiliare! O nouă unitate de cazare va fi construită pe șoseaua Arcu

Claudia Grigorii, patroana de la hotel Arnia din Iași, investește în imobiliare! O nouă unitate de cazare va fi construită pe șoseaua Arcu

15 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Claudia Grigorii, patroana de la Hotel Arnia din Iași, vrea să construiască o nouă unitate de cazare pe șoseaua Arcu, nr. 26. Pe strada Florilor, femeia de afaceri administrează și pensiunea Moldotour. Pensiunea și hotelul au avut încasări în 2018 de aproape 3 milioane lei

Patroana hotelului Arnia din Iași, Claudia Grigorii, intenționează să investească în imobiliare. Prin societatea Arnia Tourism SRL, luna trecută a fost solicitat de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru un teren situat pe șoseaua Arcu, nr.36, aflat la câțiva metri de amplasamentul actualului hotel. Femeia de afaceri intenționează să construiască un imobil care să aibă funcțiuni de birouri, spații de cazare și comerciale.

„Deocamdată nu știm ce vom face, suntem la stadiul de certificat”, a precizat Alexandru Grigorii, soțul femeii de afaceri, fără să ofere alte detalii, în calitate de asociat în firmă.

Din punct de vedere strategic, zona este atractivă pentru afaceri în HORECA. Conform datelor disponibile, Arnia Tourism SRL a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 2 milioane lei, profit de 584.782 lei, datorii de 97.024 lei, cu un număr de 12 angajați. Cel mai probabil, noul imobil va avea destinația de spații de cazare, ținând cont că obiectul de activitate al societății a fost completat cu „servicii hoteliere”. În perioada pandemiei de coronavirus, hotelul Arnia a fost folosit ca unul dintre centrele de carantină.

Extinderea hotelului Arnia va rotunji veniturile Claudiei Grigorii, care mai are o pensiune în aceeași zonă

Expansiunea în zona imobiliară a familiei Grigorii ar fi destul de importantă odată cu construirea unui nou hotel. Pe lângă hotelul Arnia, Claudia Grigorii mai este asociată în societatea Moldotour SRL, care administrează pensiunea cu același nume de pe strada Florilor nr. 17. În firmă mai apare ca asociat Nastasia Ivanov. Pensiunea Moldotour a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 871.001 lei, profit de 131.996 lei, datorii de 1,2 milioane lei, cu un număr de 8 angajați.

„Poziționat în centrul orașului Iași, vis-a-vis de Billa Gară, aproape de principalele puncte de afaceri și de interes turistic, la numai 500 de metri de Gara Centrală Iași, 850 de metri de Piața Unirii, la 20 de minute față de Aeroportul Iași, Arnia este locul ideal atât pentru oamenii de afaceri, cât și pentru turiștii care vizitează orașul. Hotelul Arnia din Iași vă oferă camere spațioase Twin în regim Double sau Single, dotate cu mobilier modern, minibar, TV și aer condiționat”, se arată în descrierea afacerii.

Patronul hotelului Unirea vrea să investească într-un cămin studențesc, cu locuri de parcare la subsol

Pe lângă certificatul emis Claudiei Grigorii pentru extinderea hotelului Arnia, Primăria Iași a publicat și certificatul societății Complex Hotelier Unirea, deținut de omul de afaceri Lucian Grecu. Pe o suprafață de 1.321 metri pătrați, s-a aprobat în 2018 un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri cu regimul de înălțime 2S+P+8E. Omul de afaceri așteaptă autorizarea proiectului pentru a putea da startul lucrărilor. Lucian Grecu este cunoscut pentru investițiile din imobiliare. Afaceristul are alt proiect ce vizează fosta fabrică Nicolina, unde deține o suprafață de 12.460 metri pătrați, achiziționată în 2012. Prin Metex SA, omul de afaceri vrea să construiască 5 clădiri cu un regim de înălțime de 2S+P+11E. Documentația urbanistică prevede un număr de 570 locuri de parcare. Blocurile vor avea funcțiuni de locuințe și servicii.

Omul de afaceri Gheorghe Cheșcu continuă extinderea din Tătărași cu noi proiecte imobiliare

Luna trecută, Primăria Iași a emis alt certificat de urbanism, de data asta pe numele omului de afaceri Gheorghe Cheșcu. Acesta studiază oportunitatea construirii unui imobil cu funcțiuni mixte pe strada Vasile Lupu, nr. 42-44 în cartierul Tătărași. Totodată, prin Flux SRL, Gheorghe Cheșcu a inițiat un PUZ pentru construirea unui număr de patru imobile cu funcțiunea de locuințe colective și birouri. Terenul supus studiului are o suprafață de 5.210 metri pătrați. Sunt propuse următoarele regimuri de înălțime: S+P+M+11, S+D+P+M+8, S+D+P+M+9, S+P+M+10. Terenul este amplasat la intersecția străzilor Ciurchi, nr.138 – Vasile Lupu, nr.140 B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`