Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu putem face acasă niște clătite sărate umplute cu brânză și ciuperci. Acestea sunt delicioase și pot și servite la mesele festive alături de alte bucate alese. Când vine vorba de clătite, rețetele sunt diverse, gustoase și spectaculoase. Iată cum să obții la tine în bucătărie un preparat care îi va cuceri pe cei de la masă.
Clătite sărate umplute cu brânză și ciuperci
Delicioasele clătite sunt pe placul multora dintre noi. Acestea pot fi umplute cu ciocolată, cu diferite tipuri de dulceață sau creme, în funcție de preferințe. La fel de bine putem transforma clătitele într-un aperitiv gustos, sățios și sănătos. Clătitele sărate merg umplute cu ciuperci, spanac și brânză, cu somon afumat, cu urdă și mărar sau cu broccoli și pui. Pe placul multora dintre noi sunt clătitele umplute cu brânză și ciuperci.
Clătitele sărate umplute cu brânză și ciuperci sunt alegerea perfectă pentru mesele festive și nu numai. Acestea sunt delicioase și reprezintă aperitivul perfect la zi aniversară. Pentru iubitorii de mâncăruri sofisticate și rafinate putem face niște clătite sărate cu somon afumat. Pentru acestea vom avea nevoie de 130 g de făină, 2 ouă, 300 ml de lapte, 2 linguri de unt, 50 g de ceapă, sare și piper, ulei de măsline, 250 g de smântână și 450 g de somon afumat.
Într-un bol se amestecă ouăle cu laptele, făina, untul topit, ceapa, sarea și piperul. Se pune un pic de ulei la încins într-o tigaie apoi se toarnă câte un polonic din compoziția pregătită anterior apoi se uniformizează pentru a se întinde în toată tigaia. Se rumenește clătita pe ambele părți apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. Când clătitele sunt gata, se vor umple cu somon afumat și smântână apoi se rulează fiecare clătită.
Rețeta cu care vei pregăti cele mai bune clătite
Pentru clătitele sărate vom avea nevoie de 550 g de ciuperci, 3 linguri de ulei, pătrunjel proaspăt, 1 linguriță de cimbru tocat, 1 cățel de usturoi, sare și piper după gust, 300 g de spanac, 140 g de brânză și 230 g de mozzarella.
Mai întâi se curăță ciupercile, se taie cubulețe apoi se pun la călit într-o tigaie cu puțin ulei încins. După ce au căpătat o culoare maronie și o textură moale se adaugă în tigaie pătrunjelul tocat, cimbrul, usturoiul, sarea și piperul.
Se lasă totul la foc mic apoi se adaugă și spanacul. Se mai lasă la gătit timp de 3 minute apoi se pune brânza. După ce s-a topi brânza, se vor umple clătitele sărate apoi se așază într-o tavă întinsă. Când sunt gata toate clătitele, se presară mozzarella peste ele și se lasă la rumenit în cuptor pentru 15 minute. Cu siguranță vom obține la final un preparat savuros și apreciat de toți cei de la masă.
Clătitele sărate umplute cu ciuperci și brânză sunt gustoase, au un aspect deosebit și sunt ideale de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acestea pot fi făcute ca aperitiv, dar la fel de bine pot fi transformate într-un desert irezistibil, aromat și gustos.