Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:18069;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}
Ingrediente:
2 pahare lapte
3 oua medii
1.5 pahar faina
1 pahar apa clocotita
2 linguri zahar
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu zeama de lamaie)
3 linguri unt topit sau ulei vegetal
putina sare
Mod de preparare:
1. Mai intai fierbe laptele, apoi lasa-l la racit putin.
2. Mixeaza ouale cu laptele, zaharul si sarea.
3. Incorporeaza apa foarte fierbinte, dar nu te opri din mixat.
4. Pune faina treptat. Amesteca in mod continuu, pentru a obtine o compozitie omogena.
5. Adauga untul sau uleiul. Omogenizeaza.
6. Pune si bicarbonatul. Iarasi omogenizeaza.
7. Acopera bolul si tine-l in jur de o jumatate d eora, la temperatura camerei.
8. Mai amesteca o data in bol, apoi coace clatitele dupa retetea clasica.