Prima pagină » Culinar » Clătite cu brânză la cuptor. Cea mai simplă rețetă pentru un aperitiv savuros 

Clătite cu brânză la cuptor. Cea mai simplă rețetă pentru un aperitiv savuros 

12 ian. 2022, 14:19,
BZI.ro, în Culinar

Delicioasele clătite cu brânză la cuptor sunt ușor de preparat și mereu apreciate de cei de la masă. Când vine vorba de clătite, părerile sunt împărțite. Fie că sunt umplute cu cremă de ciocolată sau dulceață de fructe, fie cu brânză sau carne, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și idei spectaculoase. 

Clătitele pot fi făcute în tigaie, însă pentru un plus de savoare și un aspect spectaculos pot fi pregătite la cuptor. Iată cea mai simplă rețetă pentru un aperitiv savuros.

Clătite cu brânză la cuptor, preferate de cei mici 

Clătitele sunt ușor de preparat și pot fi umplute cu tot felul de ingrediente. În funcție de umplutura pe care o folosim, putem obține clătite ca desert sau clătite ca aperitiv. 

Mai mult, savuroasele clătite ca aperitiv sunt sănătoase și pot fi incluse cu ușurință în alimentația celor mici. Clătitele făcute la cuptor sunt pufoase, iar aspectul acestora poate fi cu adevărat spectaculos. 

Dacă vom folosi brânză dulce și stafide, atunci vom obține un desert delicios. Unele gospodine își doresc un aperitiv aparte așa că preferă să folosească brânză sărată și smântână pentru a umple clătitele.

Pe lângă delicioasele prăjituri festive de casă, îi putem impresiona pe cei de la masă cu niște clătite gustoase cu brânză făcute la cuptor. La fel de gustoși și apreciați de cei mici sunt biscuiții de casă pentru copii. 

Rețetă simplă de clătite la cuptor pentru un aperitiv savuros

Ingrediente

Pentru aluat

12 linguri de făină

1 cană jumătate de lapte sau apă minerală

2 ouă

Pentru crema de brânză de vaci

500 g de brânză proaspătă de vaci

2 ouă

6 linguri de zahăr

2 pliculețe de zahăr vanilat

stafide

esență de vanilie

Pentru ornat

250 g de smântână

4 linguri de zahăr

2 pliculețe de zahăr vanilat

Mod de preparare

Mai întâi se amestecă ingredientele pentru aluatul de clătite până se obține o compoziție omogenă. Pentru un plus de savoare se poate adăuga puțină scorțișoară sau esență de vanilie. După ce este gata compoziția pentru aluat, se pregătește o tigaie unsă cu ulei. Se pune câte puțin din compoziție în tigaie și se prăjesc cu atenție să nu se lipească. Din compoziția pregătită ar trebui să obținem cam 10 bucăți.

După ce sunt gata clătitele, pregătim crema de brânză. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură și se adaugă stafidele și puțină esență de vanilie. Pentru un gust deosebit se poate pune și puțină răzătură de coajă de lămâie sau esență de rom.

Pentru fiecare clătită se adaugă 3 linguri de umplutură, apoi se împăturește clătita în patru. Se pun într-o tavă de dimensiuni potrivite și se bagă la cuptor timp de 15-20 minute. Clătitele trebuie așezate cu grijă în tavă, de preferat una peste alta sau foarte apropiate. 

Înainte de a pune tava cu clătite la cuptor, se pregătește smântâna. Se adaugă peste smântână zahărul, apoi se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Pentru un plus de savoare se poate pune și puțin lapte.

După ce se pune această compoziție peste clătite, se bagă tava la cuptor. După 15-20 de minute se scot clătitele și se lasă la răcit. Delicioasele clătite cu brânză la cuptor vor fi cu siguranță pe gustul tuturor.

Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un aperitiv simplu și savuros putem pregăti clătite cu brânză la cuptor. Acestea sunt printre preferatele copiilor, fiind gustoase și sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *