Prima pagină » Economic Local » Clarificări privind Programul „Casa Verde”. Iată ce se întâmplă cu beneficiarii din Iași
Clarificări privind Programul

Clarificări privind Programul „Casa Verde”. Iată ce se întâmplă cu beneficiarii din Iași

11 oct. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Perioada de depunere a documentelor pentru obținerea banilor necesari instalării panourilor fotovoltaice este suspendată din cauza epuizării fondurilor din prima zi a deschiderii programului. O parte dintre potențialii beneficiari sunt însă nelămuriți cu privire la valabilitatea documentelor care trebuie depuse în vederea obținerii finanțării în cadrul programului, respectiv certificatele de atestare fiscală și extrasul de carte funciară, documente a căror valabilitate poate expira în perioada de suspendare a programului.

Reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) susțin că aceștia nu trebuie să își facă griji

„În conformitate cu prevederile ghidului de finanțare a Programului, aprobat prin Ordinul ministrului mediului nr. 1287/2018, pe perioada de suspendare, termenele se prelungesc în mod corespunzător. În această situație, menționăm că toate documentele depuse și înregistrate la instalatorii validați până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen la data redeschiderii accesului în aplicație, în vederea analizării. De asemenea, vă aducem la cunoștință că data reluării înscrierilor în program va fi anunțată din timp pe site-ul instituției, astfel încât persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie, să aibă timpul necesar constituirii dosarului în vederea înscrierii în Program”, susțin reprezentanții AFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *