Prima pagină » Local » Clanul Cordunenilor implicat în dosarul ”Heroină la Iaşi”! Un cunoscut interlop a fost reţinut de poliţişti
Clanul Cordunenilor implicat în dosarul ''Heroină la Iaşi''! Un cunoscut interlop a fost reţinut de poliţişti

Clanul Cordunenilor implicat în dosarul ”Heroină la Iaşi”! Un cunoscut interlop a fost reţinut de poliţişti

26 iun. 2020, 13:13,
Sorin Pavelescu în Local

Clanul Cordunenilor implicat în dosarul ”Heroină la Iaşi”. Un cunoscut interlop, membru din clanul Cordunenilor a fost săltat de către mascaţi şi reţinut pentru 24 de ore. Se pare că Mahai Balteanu este o ‘sageata’ a clanului Cordunenilor şi se ocupa cu procurarea marfei.

Clanul Cordunenilor implicat în dosarul ”Heroină la Iaşi”. A fost ‘saltat’ un apropriat al interlopilor

Percheziţii uriaşe în Bucureşti şi Iaşi în cursul zilei de 25 iunie 2020. Un număr de 25 de percheziti s-au desfăşurat în Capitala şi municipiul Iaşi. Oamenii legii au destructurat una dintre cele mai mari reţele de trafic de heroină care îşi desfăşura activitatea pe teritoriul României. Autorităţile de la Antidrog Iaşi au descins în mai multe locaţii din Iaşi au reţinut mai multe persoane suspecte de trafic de heroină. Persoanele din Iaşi aveau o strânsă legătură cu lumea interlopă din Ferentari, Bucureşti. Interlopii din Capitala erau furnizorii de droguri a-i celor din Iaşi. Poliţiştii au confiscat, la Iaşi, o sabie şi mai multe cantităţi de droguri. Dosarul este unul uriaş şi este instrumentat de către procurorii de la DIICOT.

Poliţiştii l-au reţinut pe Mahai Balteanu, o ‘sageata” a interlopilor ieşeni din clanul Cordunenilor a fost reţinut de către poliţişti. Se pare că bărbatul avea rolul de a transporta marfa din Bucureşti la Iaşi.

Clanul Cordunenilor implicat în dosarul heroină la Iaşi! Alex Corduneanu prins în 2019 cu heroină

Interesant este faptul că tot în acest dosar se afla şi Alex Corduneanu care a fost anul trecut arestat pentru că a fost prins cu o cantitate de heroină asupra lui. Acesta se afla pe raza judeţului Vaslui şi se deplasa cu maşina spre Iaşi moment în care a fost prins de oamenii legii cu 30 de grame de heroină.

Alex Corduneanu a fost prins din greșeală

La un moment dat, la intrare în Vaslui, a fost trasă pe dreaptă o mașină marca Seat. În mașină se aflau trei persoane. Polițiștii au încercat să discute cu șoferul și pasagerii, însă toți aveau un comportament ciudat. Atunci, oamenii legii au făcut verificări și i-au controlat pe cei trei. La unul dintre aceștia, polițștii au găsit cannabis și o râșniță, iar la altul metadonă. La cel de-al treilea, polițiștii au descoperit aproximativ 30 de grame de heroină. Acesta este Alex Corduneanu, fiul lui Costel Corduneanu, șeful clanului. Alex a fost dus la sediul Poliției rutiere din Vaslui, iar mai apoi a fost preluat de Brigadă de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Vaslui.

Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au făcut ieri 21 de percheziții în București și Iași

Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au făcut ieri 21 de percheziții în București și Iași. Anchetatorii au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de mare risc (heroină), deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a avea autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive

Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au făcut ieri 21 de percheziții în București și Iași.
Oamenii legii au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de mare risc (heroină), deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a avea autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

UPDATE 26 iunie 2020: Conform anchetatorilor, au fost reţinute 11 persoane suspecte de comiterea infracţiunii de trafic de heroină. În total, de la începutul investigaţiei au fost arestate 18 persoane. Concret, în urma celor 25 de percheziţii făcute ieri, 25 iunie 2020, au fost reţinute 11 persoane, restul de 7 persoane fusese arestate pe parcursul anchetei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *