Prima pagină » National » Clădirea veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze. Iată ce secrete ascunde
Clădirea veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze. Iată ce secrete ascunde

Clădirea veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze. Iată ce secrete ascunde

26 aug. 2024, 13:00, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în National

Clădirea veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze este un lăcaș de cult din Botoșani. Biserica este singura din țară care este ortodoxă și catolică în același timp. Iată ce alte secrete ascunde.

Clădirea veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze

O biserică unică din România prin arhitectura sa este ocolită de turiști, chiar dacă este considerată unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Europa. Biserica veche este situată în comuna Hilișeu – Crișan, județul Botoșani.

Lăcașul de cult îmbină stilul românesc al bisericilor de lemn cu cel al mănăstirilor catolice, fortificate. Puțină lume știe de existența acestei biserici monument, care are o istorie fascinantă. Lăcașul de cult a fost clădit în anul 1802 de către boierul Vasile Curt. Fiul boierului s-a îndrăgostit de o tânără dintr-o familie catolică.

După căsătoria celor doi, fiul boierului a cerut ca în biserica ortodoxă să se regăsească și elemente din biserica catolică. Așa a fost creat lăcașul de cult unic în Europa. Deși are o arhitectură deosebită și este situată într-o zonă cu peisaje superbe, puțini turiști vizitează această biserică veche. Mulți nu știu de ea, iar alții evită traseul cu drumuri izolate.

Cel mai frumos traseu turistic din țară

„Drumul mănăstirilor”este considerat cel mai frumos traseu din România. „Drumul Mănăstirilor” începe din comuna Vorona, care se află la aproximativ 20 de kilometri de Botoșani. Traseul oferă priveliști spectaculoase și multe mănăstiri de vizitat.

Turiștii români, dar și cei străini care parcurg acest traseu rămân impresionați de priveliște, dar și de mănăstirile cu o arhitectură deosebită. Vizitatorii consideră zona o adevărată oază de liniște, iar mulți preferă să parcurgă o bună parte din traseu mergând pe jos. „Drumul mănăstirilor” este ideal de parcurs pentru cei dornici de experiențe religioase deosebite, dar și pentru iubitorii de natură, având în vedere că traseul străbate codrii pitorești, zone sălbatice și împădurite, cu peisaje spectaculoase.

Un alt loc care îi atrage pe turiști este cel numit ,,Palma lui Dumnezeu”, loc aflat în Hunedoara. Zona denumită ,,Palma lui Dumnezeu” și este străbătută de râul Ponor, de peșteri, cascade, văi și case vechi răsfirate. Turiștii care vor să viziteze zona sălbatică trebuie să știe că nu pot ajunge în acest loc cu mașina. Trebuie să parcurgă un drum forestier de două ore, timp în care se pot bucura de frumusețile naturii.

Când vine vorba de satele care îi fascinează pe turiști, pe placul tuturor este satul Biertan din Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.”

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Comentarii
  • Așa. Și de ce nu ar îndrăzni nimeni să o viziteze? Că nu se înțelege din articolul care ar fi…pericolul de a vizita această clădire din jud. Botoșani….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`