Prima pagină » Titlurile zilei » Clădirea secretă din București în care stă un parlamentar de Iași. Imobilul se află la doi pași de sediul Guvernului României

Clădirea secretă din București în care stă un parlamentar de Iași. Imobilul se află la doi pași de sediul Guvernului României

30 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Lovitură de imagine pentru senatorul PNL Laura Iuliana Scântei. Și-a obținut un nou mandat de parlamentar de Iași după alegerile generale din decembrie 2020. Se numără printre cei mai bogați demnitari din Iași, avere cumulată și din activitatea de notar. Cabinetul acesteia se află într-o clădire selectă aflată la doi pași de Guvernul României

În ultimii 4 ani de mandat a reușit să obțină circa 10 milioane de lei de pe urma activității notariale pe care o desfășoară în București. Unul din parlamentarii județului Iași a ajuns să se numere printre cei mai înstăriți demnitari din Parlamentul României. Aflată la al doilea mandat de senator de Iași, parlamentarul liberal Laura Iuliana Scântei a tras lozul norocos în ultimii ani. Parlamentarul își desfășoară activitatea de notar într-un imobil aflat pe strada Paris, în apropiere de Palatul Victoria, clădire în care își desfășoară activitatea Guvernul României, din sectorul 1 al Capitalei. Senatorul se numără printre cei mai slabi parlamentari de Iași, însă asta nu a făcut ca Scântei să nu-și vadă de afacerile personale în continuare. Aceasta a reușit în mandatul anterior să ridice o sumă uriașă din Parlament fără să se facă remarcată.

Clădirea de lângă Guvernul României este monument istoric

Imobilul din strada Paris de la nr. 5 este trecut pe lista monumentelor istorice, clădirea fiind atestată în prima jumătate a secolului XX. Clădirea este monument istoric de categorie B. Întreaga arteră aflată în Sectorul 1 este plină de monumente istorice de categorie B, clădiri ridicate în prima parte a secolului trecut. Practic, parlamentarul ieșean a reușit să ocupe o clădire cu o importanță aparte, într-una din cele mai selecte zone ale Capitalei. Cum se află în imediata vecinătate a Guvernului României, cabinetul său notarial a reușit chiar să dea o lovitură. O astfel de clădire monument istoric din zona Guvernului este scoasă la vânzare pe site-urile de specialitate și cu 1,5 milioane de euro.

Senatorul Laura Scântei și-a luat apartamente în apropiere de sediul Guvernului

Senatorul PNL Laura Scântei se numără printre cei mai bogați demnitari din Iași. Cea mai mare parte a proprietăților sale se află însă în Capitală, chiar în Sectorul 1. Laura Scântei deține două terenuri intravilane în Sectorul 1, dobândite în 2008 și 2009. Cumulat, cele două terenuri au o suprafață de 44,70 metri pătrați în cea mai bună zonă din Capitală.

Demnitarul are două apartamente în Sectorul 1 dobândite în 2008 și 2009, în suprafață de 68,73 metri pătrați și 88,53 metri pătrați. Pe numele său, Laura Scântei are și un apartament în Iași, în suprafață de 51,10 metri pătrați. Apartamentul din zona Primăverii a fost primit ca donație de la părinții săi.
În anul 2019, Laura Scântei a investit într-un apartament de 50.03 metri pătrați, apartament de asemenea din Sectorul 1 al Capitalei. Anul trecut a și cerut un spațiu de la Primăria Iași pentru cabinetul parlamentar, solicitare rămasă fără sorți de izbândă.

Obiecte de lux deținute de parlamentarul PNL Iași

Senatorul ieșean are și o colecție impresionantă de obiecte și bijuterii de lux. Aceasta deține o colecție de ceasuri de mână dobândite între 2009 și 2019, în valoare de 70.000 de euro. În plus, Laura Scântei mai are și bijuterii și accesorii vestimentare de colecție, obținute tot între 2009 și 2019, în valoare de 60.000 de euro. Parlamentarul PNL Iași are și tablouri și sculpturi în valoare de 20.000 de euro, precum și o pianină marca Bechstein, dobândită în 2014, în valoare de 18.000 de euro.
Scântei a declarat că a contribuit cu 133.800 lei la organizația PNL Iași, fonduri destinate campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de la finalul anului 2020. Această sumă a fost trecută drept plasament, fondurile urmând a fi recuperate de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Avere uriașă în conturile senatorului de Iași

Parlamentarul ieșean deține și o serie de conturi în diverse instituții bancare. Scântei a declarat conturi în valoare de 7.000 de euro. De asemenea, aceasta a precizat că mai are și conturi în valoare de circa 140.000 de lei. La capitolul datorii, Laura Scântei a menționat un credit în valoare de 270.000 de franci elvețieni, credit scandent în 2033 și convertit în lei. Aceasta mai are și un credit de 150.000 de euro, scandent în anul 2039.
În decursul anului 2019, aceasta a avut un venit de 210.000 lei de la Senatul României. Din activitatea senatorială a cabinetului de lângă Guvernul României, Laura Scântei a ridicat în 2019 peste 2 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *