Prima pagină » Local » Clădire de birouri lângă Parcul ”Tehnopolis”, din Iași! Imobilul va avea 8 niveluri

Clădire de birouri lângă Parcul ”Tehnopolis”, din Iași! Imobilul va avea 8 niveluri

22 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

O nouă clădire de birouri este anunțată în zona CUG, din Municipiul Iași. Proiectul urmează să fie analizat într-o ședință viitoare a Consiliului Local. Beneficarul Planului Urbanistic Zonal a obținut avizul de oportunitate din partea CTATU

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona CUG, din Iași, în imediata apropiere a Parcului Tehnologic ”Tehnopolis”. Recent, a intrat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de societatea SMP Residence Construct SRL, deținută George Sorinel Pandele. Conform documentației, clădirea va avea regimul de înălțime 2S+D+P+3E+4E retras și va avea funcțiunea de imobil de birouri. Suprafața de teren studiată este de 3.690 mp. Indicatorii propuși indică un procent de ocupare a terenului de 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului de 2.4 și spații verzi pe o suprafață de minimum 28,5 la sută.

Conform datelor financiare disponibile, SMP Residence Construct SRL a fost înființată în 2019, dar nu a înregistrat activitate. Pe data de 16.07.2021 proiectul a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Inițiativa urmează să fie supus votului într-o ședință ordinară de Consililul Local. Este o etapă premergătoare fazei de autorizare. În zona CUG, agentul imobiliar Radu Gorgan a anunțat un proiect de locuințe colective.

Clădire de birouri lângă Parcul ”Tehnopolis” din Iași cu arbori în parcare

Investitorul trebuie să acorde importanță și spațiilor verzi. Municipalitatea ieșeană a formulat mai multe recomandări.

”Autorizarea executării construcțiilor va dispune obligativitatea menținerii sau creării de spații verzi și plantate în funcție de destinatia și capacitatea construcției. Se recomandă ca pe suprafețele neocupate cu clădiri sau rezervate pentru realizarea obiectivelor de utilitate publică să se asigure: plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 200 mp de teren în zonele de protecție și amenajarea de spații verzi plantate pe circa 40 la sută din suprafața de aliniament și clădiri, plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 100 mp în zona rezidențială și de dotări, cu excepția zonelor cu destinație specială. Dezvoltarea suprafețelor plantate va cuprinde toate nivelurile urbane (parc, grădini) și funcționale (agrement, sport- turism, aliniament, scuaruri, protecție). În cadrul Bilanțului Teritorial al unei localități se consideră ca zonă verde numai suprafețele ce depășesc 500 mp și cu o latură de 15 m”, se mai arată în documentația PUZ.

În acest moment terenul este scos la închiriere, conform unui banner montat pe gardul ce împrejmuiește terenul, însă la numărul indicat nu răspunde nimeni. Și compania Kaufland vrea să amenajeze un magazin în zonă.

Primăria Iași reglementează urbanistic Zona Centrală

Recent, Primăria Iași a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de urbanism, în vederea întocmirii documentației PUZ-CP (zone construite protejate) Zona Centrală Iași. Documentația va fi atașată Planului Urbanistic General (PUG) aflat în curs de actualizare. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Synergetics Corporation SRL, cu sediul în București. Valoarea estimată a contractului este de 3.100.000 de lei fără TVA, aproape 620.000 de euro. Durata de implementare este de 19 luni. Societatea este controlată de 2 asociați: Claudiu Nicolae Băjenaru și Adrian Dumitru Ilie.

În 2020, firma de consultanță a înregistrat o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei, profit de 764.472 lei, datorii de 2,5 milioane de lei, cu un număr de 19 angajați. Societatea a câștigat contractul pus la dispoziție de Primăria Cluj pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) după mai multe contestații în instanță. Clădirea de birouri de lângă Parcul ”Tehnopolis” din Iași va aglomera zona din punct de vedere al traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *