Prima pagină » Titlurile zilei » Clădire de birouri în Bucium pentru o firmă de transport mărfuri din Vaslui! Investitoarea Isabela Metehău a avut contracte de 12 milioane de euro – FOTO

Clădire de birouri în Bucium pentru o firmă de transport mărfuri din Vaslui! Investitoarea Isabela Metehău a avut contracte de 12 milioane de euro – FOTO

03 mai 2022, 02:00, 4 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

O nouă clădire de birouri ar urma să fie construită pe șoseaua Bucium din municipiul Iași. Isabela Metehău deține o firmă de transport de mărfuri ce a încasat 12 milioane de euro în ultimii zece ani. Arhitecții vor stabili dacă vor emite avizul de oportunitate

Patroana unei firme de transport din Vaslui intenționează să investească în municipiul Iași. Astfel, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), constituită la nivelul Primăriei Iași, programată astăzi, 03.05.2022, arhitecții vor analiza solicitarea societății Realmet Logistic SRL, unde unicul asociat este Isabela Loredana Metehău. Beneficiarul intenționează să obțină un aviz de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind edficarea unei clădiri de birouri. Indicatorii urbanistici permit în zonă construirea unei clădiri care să nu depășească regimul de înălțime D+P+3E.

Suprafața de teren disponibilă este de 1.400 metri pătrați și este identificată pe șoseaua Bucium, nr.82, cu acces direct din stradă. De precizat că șoseaua Bucium este afectată zilnic de traficul rutier sufocat de numărul mare de autovehicule. Și în zona CUG este anunțat un proiect de edificare a unei clădiri de birouri, inițiat de societatea SMP Residence Construct SRL.

Clădire de birouri în Bucium pentru o firmă de transport de mărfuri, cu contracte de 12 milioane de euro

Reprezentanții Realmet Logistic SRL au precizat pentru BZI că vor să dezvolte afacerea și în municipiul Iași.

„Acolo nu vreau să fac un bloc, este un sediu de firmă. Noi ne ocupăm cu transportul de mărfuri în străinătate. De câțiva ani locuiesc în Bucium și ne-am gândit să facem sediul mai aproape, ca să evităm traficul. Deocamdată nu ne grăbim”, a subliniat Marius Metehău, manager în firmă, soțul Isabelei Metehău.

Realmet Logistic SRL este o societate înființată în urmă cu zece ani, iar, de atunci, conform datelor oficiale, a înregistrat o cifră de afaceri totală de aproximativ 63 milioane lei, adică 12 milioane de euro. În 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, societatea Realmet Loigistic a beneficiat de granturi pentru capital de lucru, un proiect implementat de Ministerul Economiei. Suma accesată pentru menținerea numărului de angajați a fost de 834.813 lei, aproape 166.000 euro, din care contribuția beneficiarului a fost de 15 la sută. În zona Bucium, au fost situații în care dezvoltatorii imobiliari primit reclamații de la clienții nemulțumiți de modul în care au fost implementate proiectele.

Un fost transportator a primit aviz pozitiv pentru două blocuri cu zece etaje

Un fost transportator din municipiul Iași a cerut avizul CTATU pentru construirea a două blocuri de locuințe colective cu zece etaje, în zona Aurel Vlaicu. Imobilele inițiatorului ar urma să fie edificate pe o suprafață de teren de aproape 5.000 metri pătrați, identificată pe strada Aurel Vlaicu, nr.77. În trecut, afaceristul se ocupa cu transportul de mărfuri. Din cauza controalelor executate de Finanțele ieșene, Liviu Horobeț a hotărât să vândă afacerea.

La un moment dat, cifra anuală de afaceri a companiei era de 15 milioane de euro, multe contracte fiind încheiate cu firme din străinătate. După aproape șapte luni de așteptare, afacersitul a primit aviz pozitiv din partea comisiei. La un moment dat, Liviu Horobeț a declarat că ia în calcul modificarea proiectului, să construiască o clinică medicală pentru pacienții bolnavi de cancer, ceea ce ar fi însemnat 264 de paturi. Finanțarea ar fi urmat să fie asigurată prin accesarea fondurilor europene.

Acum, pe terenul din strada Aurel Vlaicu, sunt amenajate mai multe clădiri care sunt închiriate mai multor societăți comerciale. Recent, proiectul a fost avizat pozitiv de către arhitecți. Clădirea de birouri din Bucium pentru o firmă de transport de mărfuri din Vaslui este doar unul dintre proiectele care urmează să fie analizate de către arhitecții din cadrul CTATU.

Comentarii
  • Bostonian din Bucium

    E adevarat.
    Am in Bucium vecini vegasluieni.

  • Aleluia Bucium!

  • plin iasul de tarani de vaslui….nu mai avem bucium, copou, plin de blocuri, nu mai avem aer curat si verdeata! sa traiasca ciubucarii din primarie!

  • pentru cineva

    tu crezi ca vreun functionar din primarie are curajul sa aiba initiative? toti sunt la ordin. ce le spune chirica, aia executa.
    aicea problema este alta : comisia de urbanism, care-i facuta numa’ din politicieni. snapanii din comisie, ei sunt tartorii care au stricat orasul. ei aproba sau resping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *