Prima pagină » Local » Clădire cu 7 niveluri pentru clinica ”Sante” din Iași ! Investiția va fi realizată în cartierul Păcurari, sufocat de traficul rutier – FOTO

Clădire cu 7 niveluri pentru clinica ”Sante” din Iași ! Investiția va fi realizată în cartierul Păcurari, sufocat de traficul rutier – FOTO

29 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Clinica ”Sante” va funcționa într-o nouă clădire din Iași. Proprietarul vrea să investească într-un sediu cu 7 niveluri. Deocamdată, proiectul a intrat în dezbatere publică. Vecinii afectați direct de investiție pot depune obiecții

O nouă investiție este anunțată de patronul lanțului de clinici medicale Sante. Astfel, pe șoseaua Păcurari, nr. 82-84 urmează să fie construit un imobil cu funcțiunea de clinică medicală, ridicat pe un număr de 7 niveluri, cu regimul de înălțime S1+S2+S3+P+3E. Terenul disponibil are o suprafață măsurată de 884 mp. Deocamdată, a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce va intra în consultare publică.

”Amplasamentul viitoarei investiții are acces auto și pietonal, în partea de sud, prin intermediul șoselei Păcurari, o stradă de circulație majoră a orașului, cu un prospect de aproximativ 21,0 m, cu câte trei benzi de circulație pe sens, cu trotuare pietonale stânga/dreapta, asfaltată, aflată într-o stare bună, și în partea de sud est, prin intermediul șoselei Rediu Varianta, ce mărginește proprietatea studiată prin PUZ, o stradă cu un prospect existent de aproximativ 7,20m, cu câte o bandă de circulație pe sens, cu trotuare pietonale, asfaltată și în stare bună”, se arată în documentația PUZ.

Proiectul va fi dezbătut la sediul Primpăriei Iași pe data de 09.02.2022. De precizat că amplasamentul clinicii este situat într-o zonă foarte circulată.

Clădirea ”Sante” face parte dintr-un lanț extins la nivel național

Clinica medicală Sante este prezentă în toate județele din țară. Afacerea este controlată de Gabriel Ionel Enea. În 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de 147,7 milioane lei, aproape 30 de milioane de euro, cu un profit de 6 milioane de euro. Clinica ”Sante” figurează cu un număr de 837 angajați.

”Suntem prezenți în toate județele țării, fiind rețeaua de laboratoare cu cea mai mare extindere în România. Scopul nostru este oferirea de servicii medicale de laborator la prețuri accesibile și de cea mai bună calitate. Clinica Sante a fost înființată în anul 1995 și încă de atunci ne-am organizat întru îmbunătățirea relației cu pacienții”, se arată în prezentarea afacerii.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea afaceristului, dar acesta nu a putut fi contactat. Contabila societății a precizat că este plecat din țară. În zona Păcurari vrea să investească și Marian Crețu, patronul restaurantului ”Moara de Foc”.

Pe șoseaua Păcurarii au inițiat proiecte mai mulți investitori

Cristian Andronescu, patronul Ferocris, unul dintre cele mai vechi magazine de materiale de construcții din oraș, a obținut, recent, de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru edificarea mai multor blocuri de locuințe colective pe șoseaua Păcurari, nr.128A, unde deține o suprafață de 3.884 metri pătrați. Conform planului Urbanistic Zonal (PUZ) investitorul poate construi un număr 4 imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+5E. Amplasamentul este situat la ieșirea din municipiu, în imediata vecinătate a spațiilor de producție ce aparțin companiei Totalgaz Industrie, deținută de afaceristul Ioan Pârău. Procentul de ocupare a terenului este de 45 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2,5. Pe Șoseauau Păcurari, nr.114, vrea să investească și Gabriel Adam, patronul General Tex. Este vorba despre un bloc de locuințe colective cu 8 etaje. În ceea ce privește clădirea din Iași pentru clinica „Sante”, rămâne de văzut dacă vecinii vor fi de acord cu investiția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`