Prima pagină » Local » CJ va aloca 4,4 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din județul Iași. Iată lista completă a șoselelor care vor fi refăcute – LIVE VIDEO
CJ va aloca 4,4 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din județul Iași. Iată lista completă a șoselelor care vor fi refăcute - LIVE VIDEO

CJ va aloca 4,4 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din județul Iași. Iată lista completă a șoselelor care vor fi refăcute – LIVE VIDEO

06 aug. 2021, 11:00,
Vlad Rotaru în Local

Consiliul Județean va aloca noi fonduri pentru reabilitarea drumurilor din județul Iași. Proiectul va fi discutat în ședința extraordinară a CJ Iași care va avea loc astăzi, 6 august 2021. În calcul a fost luată suplimentarea sumelor din programul de lucrări pentru drumuri și poduri din 2021

O nouă ședință extraordinară de Consiliu Județean Iași va avea loc în cursul zilei de astăzi, 6 august 2021. Ședința de plen se va desfășura de la ora 11:00, în sistem online, pe ordinea de zi urmând a fi două proiecte de hotărâre. Aleșii județului Iași vor discuta despre un proiect derulat de Spitalul de Copii „Sf. Maria”, dar și despre actualizarea programului de lucrări de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași. Ultimul proiect prevede alocarea câtorva milioane de lei pentru suplimentarea programului la Direcția de Drumuri.

Finanțare de 1,5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii din Iași

Reprezentanții Consiliului Județean Iași au menționat că Spitalul de Copii va beneficia de un proiect de 1,5 milioane de lei pentru secțiile medicale reabilitate recent.

„Pe ordinea de zi se află două proiecte de hotărâre. Astfel, va fi supusă votului consilierilor județeni aprobarea de credite de angajament pentru anul 2021, în suma de 1.5 milioane de lei. Banii vor fi alocați în vederea demarării de către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași a procedurilor de achiziție a mobilierului destinat spațiilor medicale reabilitate în cadrul proiectului cu finanțare externă nerambursabilă”, au transmis reprezentanții CJ Iași.

Proiecte noi pentru refacerea unor drumuri din județul Iași

O serie de modificări vor avea loc și în ceea ce privește lucrările pe drumurile județene. În acest caz este vorba despre DJ 248B Vânători-Lețcani. Pentru refacerea acestei artere se vor aloca 1,8 milioane de lei, conform noului proiect de hotărâre ce va fi discutat astăzi de plenul Consiliului Județean Iași. Pentru DJ 281 Spinoasa-Belcești se vor aloca 589 de mii de lei în plus față de programul inițial pentru drumuri avizat de plenul CJ Iași.

„Cel de-al doilea proiect de hotărâre se referă la programul de lucrări drumuri și poduri al Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași pentru anul 2021”, au mai menționat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

O parte din aceste artere au fost incluse și în noul masterplan de drumuri județene avizat de plenul CJ.

Fonduri pentru drumurile din județul Iași. Iată lista completă

Pentru întreținerea drumurilor pietruite se va suplimenta programul cu 2.6 milioane de lei. În calcul intră DJ 248D Ciurea-Todirel-Bârnova-Pietrărie-Păun-Tomești-Holboca, cu o sumă de 271 de mii de lei. Alți 278 de mii de lei se vor aloca pentru DJ 208G din DN2- Hălăucești. De asemenea, se vor mai aloca și 612 mii de lei pentru întreținerea DJ 248F Voinești-Budești. Pentru DJ 249D Cristești-Țuțora se vor aloca 279 de mii de lei. Pentru DJ 280 Piscu Rusului-Bălușești se vor aloca 417 mii de lei. Pentru DJ 281B Arama-Boroșoia se vor aloca 218 mii de lei. În plus, pentru DJ 281D Petroșica-Coarnele Caprei se vor aloca 220 de mii de lei. Pentru DJ 282D Potângeni-Românești se vor aloca 178 de mii de lei. Un alt proiect nou derulat de CJ este legat de înființarea unui drum cu patru benzi pe DJ 248 la ieșirea din cartierul CUG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`