Prima pagină » Local » CJ Iași dă 15.000 de euro pentru Sărbătorile de iarnă 2021. Iată cum se vor cheltui banii până la finalul anului!
CJ Iași dă 15.000 de euro pentru Sărbătorile de iarnă 2021. Iată cum se vor cheltui banii până la finalul anului!

CJ Iași dă 15.000 de euro pentru Sărbătorile de iarnă 2021. Iată cum se vor cheltui banii până la finalul anului!

30 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consiliul Județean Iași va deconta peste 15.000 de euro pentru organizarea unor evenimente în cadrul Sărbătorilor de iarnă 2021. Proiectul de hotărâre a fost avizat de plenul Consiliului Județean la ultima ședință a instituției. Cele mai multe fonduri se vor duce pe pachetele dăruite colindătorilor care vor ajunge la sediul CJ Iași

Autoritățile județene vor aloca peste 75.000 de lei (15.000 de euro) pentru organizarea Sărbătorilor de iarnă în luna decembrie 2021. Forul județean va deconta din bugetul propriu această sumă, manifestările urmând a avea loc atât la sediul instituției, cât și la unitățile subordonate. Consiliul Județean (CJ) va achiziționa mai multe materiale destinate Sărbătorilor de iarnă, proiectul fiind deja avizat de consilieri la întâlnirea care a avut loc în cursul săptămânii trecute.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen au fost analizate și aprobate câteva zeci de proiecte de hotărâre inițiate de Executiv, dar și de instituțiile subordonate.

CJ Iași dă 15.000 de euro pentru Sărbătorile de iarnă

Conform proiectului de hotărâre, din acești bani, Consiliul Județean Iași va deconta 42.000 de lei (8.500 de euro) pentru 600 de pachete cu dulciuri ce le vor fi oferite colindătorilor și urătorilor. Alți 1.500 de lei vor fi cheltuiți doar pentru sacoșe personalizate.

De asemenea, CJ va deconta 22.500 de lei (4.500 de euro) pentru agende, calendare și pixuri personalizate cu 2022, ce le vor fi oferite consilierilor județeni, precum și salariaților instituției. Astfel, suma va fi destinată pentru achiziția a 250 de seturi. Alți 2.450 de lei (500 de euro) vor fi destinați achiziției unui brad artificial, iar alți 1.800 de lei – pentru decorațiunile de brad. În calcul intră și alte cheltuieli, valoarea totală fiind de 15.000 de euro.

Plenul CJ Iași a aprobat proiectul de hotărâre

Executivul CJ Iași a arătat și cum vor fi cheltuiți banii pentru Sărbătorile de iarnă 2021 în toată această perioadă.

„Ne aflăm într-o perioadă premergătoare sărbătorilor de Crăciun – Nașterea Domnului și Anul Nou, Sărbători de iarnă ce aduc în sufletele tuturor bunătate și căldură, indiferent de vârstă. Ca în fiecare an, Consiliul Județean Iași organizează manifestări tradiționale cu această ocazie. Consiliul Județean lași asigură, potrivit competențelor sale și în condițiile legii, cadrul necesar pentru gestionarea serviciilor publice de interes județean. Având în vedere prevederile legale în vigoare privitoare la rolul, competențele și responsabilitățile Consiliului Județean pentru administrarea, angajarea și utilizarea fondurilor publice locale, propunem aprobarea sumei de 75.310 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Schimbări de Sărbătorile de iarnă 2021 în municipiul Iași

Și municipalitatea ieșeană a trecut la ornarea stâlpilor din oraș pentru Sărbătorile de iarnă 2021. Primăria Iași a achiziționat nu mai puțin de 700 de brazi care urmează să fie montați în municipiu de către reprezentanții SC Servicii Publice SA.

În plus, până pe 24 ianuarie 2022, zona centrală a orașului va fi restricționată traficului rutier. Astfel, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi închis șoferilor de la intersecția cu Casa Modei până la strada Agatha Bârsescu, în dreptul clădirii Teatrului Național.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024