Ciupitura de purice: Cum să identifici rapid mușcătura insectei

06 apr. 2022, 15:15 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Uneori, ciupitura de purice poate fi observată foarte ușor pe corpul uman. Puricii sunt insecte care parazitează animalele domestice și sălbatice. O persoană este adesea supusă mușcăturilor sale. Contactul cu paraziții nu numai că provoacă mâncărime și durere, dar poate provoca și reacții alergice și boli grave. Insectele sunt nepretențioase față de condițiile de habitat, ele pot fi găsite în fiecare oraș.

Chiar și cei care nu țin animale de companie sunt susceptibili la mușcături. O creștere a populației dăunătorilor este observată pe vreme caldă, dar aceștia pot fi găsiți în locuințele umane pe tot parcursul anului. Mușcăturile de purici sunt adesea confundate cu răni de la ploșnițe și țânțari. Consecințele atacului diferitelor insecte, precum și metodele de tratare a acestora, sunt diferite. Prin urmare, este important să știi cum arată o mușcătură de purici și cum să o recunoști.

persoana care are ciupituri de purice pe maini si picioare

Cel mai adesea, insectele lasă un grup de mai multe răni mici la o distanță de 1-2 cm una de alta

Ciupitura de purice: Cum să identifici rapid mușcătura

O trăsătură distinctivă a puricilor este că nu se pot deplasa pe tot corpul uman, ci se mișcă prin sărituri. Prin urmare, cel mai adesea zonele afectate sunt pe picioarele sub genunchi. Mușcăturile se caracterizează prin prezența unui punct roșu în centrul zonei afectate.

Cel mai adesea, insectele lasă un grup de mai multe răni mici la o distanță de 1-2 cm una de alta. În timpul unui atac de insecte, o persoană simte durere, ca de la o înțepătură de ac. Spre deosebire de ploșnițe și alte insecte, puricii sug de sânge. Saliva puricilor nu conține o componentă anestezică, așa că disconfortul apare imediat după ce parazitul intră în contact cu pielea.

mai multe ciupituri de purice pe picioarele unei persoane

O trăsătură distinctivă a puricilor este că nu se pot târâ peste corpul uman, ci se mișcă prin sărituri

Dacă o persoană nu poate determina în mod independent ce insectă l-a mușcat, se recomandă să consultați un dermatolog. Specialistul înțelege clar cum arată o mușcătură de purici sau alt parazit. El va putea da recomandări pentru a reduce durerea și a preveni consecințele grave.

Consecințele înțepăturii de purice: Ce simptome poate provoca această mușcătură

Puricii pot fi purtători de boli periculoase precum encefalita transmisă de căpușe și păduchi, antraxul, hepatita, ciuma, bruceloza și altele. În prezența mușcăturilor de purici pe corpul uman, apare mâncărimea și durerea.

Când piepteni zonele afectate, poți deteriora pielea și poți aduce o infecție în rană. Mușcăturile de purici se aseamănă și cu cele de păduchi. În unele cazuri, pot apărea simptome precum creșterea temperaturii corpului, stomac deranjat, slăbiciune generală, durere de cap, amețeli și puls rapid.

ciupituri de purice pe corpul unei persoane

Mușcăturile de purici sunt adesea confundate cu răni de la ploșnițe și țânțari

Persoanele care suferă de unele alergii se pot manifesta dificultăți de respirație. Aceste semne indică faptul că o persoană are o reacție alergică la saliva insectelor. Simptomele se manifestă cel mai sever la copii și la cei cu un sistem imunitar slăbit.

În cazuri rare, contactul cu insectele poate duce la o amenințare la adresa vieții umane. Odată cu hipersensibilitatea organismului la saliva de insecte, apare șoc anafilactic sau edem Quincke. În astfel de cazuri, ar trebui să contactați imediat o organizație medicală pentru un curs de tratament.

Dacă ai observat o ciupitură de purice și a apărut mâncărimea și roșeața este necesar să speli zonele afectate ale corpului cu apă rece și săpun. Apa fierbinte poate agrava mâncărimea și nu trebuie folosită. Dacă mușcătura de purici pare umflată, atunci gheața trebuie aplicată o perioadă mai îndelungată.

persoana care are mai multe ciupituri de purice pe spate

Chiar și cei care nu țin animale de companie sunt susceptibili la mușcături

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *