Prima pagină » Culinar » Ciuperci umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval. Aperitivul vedetă al oricărei mese

Ciuperci umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval. Aperitivul vedetă al oricărei mese

06 feb. 2024, 14:23,
în Culinar

Ciupercile umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval se află printre aperitivele preferate ale oricărei petreceri sau mese festive. Pălăriile moi ale ciupercilor sunt umplute cu un amestec cremos din cașcaval, șuncă și ceapă. După aceea, sunt coapte până devin aurii, suculente și super aromate!

Ciuperci umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval

Aceste ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval sunt un aperitiv sărat care va fi consumat imediat de pe masă, astfel că recomandăm să le preparați într-o cantitate dublă. Vestea bună este că această rețetă este destul de ușoară și simplă, nu dă mari bătăi de cap, iar rezultatul este unul desăvârșit.

Ciupercile champignon albe și brune provin, de fapt, din aceeași specie numită Agaricus bisporus. Dar diferența reală constă în faptul că ciupercile brune au un gust mai intens și mai complex decât cele albe. Și deoarece ciupercile au în general o aromă delicată, pentru această rețetă de ciuperci umplute sunt mai potrivite cele brune. Acest aperitiv este floare la ureche chiar și pentru cei începători în ale bucătăriei! Trebuie doar să amesteci umplutura, să umpli ciupercile și să le introduci cuptor.

Vei avea nevoie de 3 felii de șuncă (sau bacon), 8 ciuperci brune mari, 1 lingură de unt, 1 lingură de ceapă tocată și 170 g brânză cheddar rasă. Taie șunca în cubulețe și preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Îndepărtează tulpinile ciupercilor și marunțește-le. Într-o cratiță mare, la foc mediu, topește untul. Gătiți și amestecați încet picioarele ciupercilor tocate și ceapa până când aceasta devine sticloasă, iar apoi îndepărtați de pe foc.

Într-un castron mediu, amestecați împreună tulpinile de ciuperci, șunca și jumătate din cantitatea de cașcaval cheddar. Amestecați bine și umpleți pălăriile ciupercilor cu acest amestec. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până când cașcavalul s-a topit. Scoateți ciupercile dincuptor și presărați deasupra restul de cașcaval.

Sfaturi și sugestii de preparare

Un truc este să răciți umplutura înainte de a umple. Acest lucru va ajuta la închegarea amestecului de cașcaval în timp ce se coace. Dacă umplutura este prea moale sau umedă, aceasta se poate revărsa în afara ciupercii.

Dacă întâmplător îți mai rămân ciuperci nemâncate, acestea vor rezista foarte bine în frigider. Ciupercile umplute pot fi depozitate la frigider timp de 4 până la 5 zile, într-un recipient ermetic. Când vei dori să le scoți, pur și simplu le pui în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pentru a le reîncălzi și a topi cașcavalul.

Dacă doriți să le preparați dinainte pentru sărbători sau un eveniment mai mare, le puteți asambla cu până la 12 ore înainte de servire. Va trebui pur și simplu să le depozitați în frigider într-un recipient ermetic, iar înainte de a le servi la masă le puteți pune în cuptor. S-ar putea însă să fie nevoie să adăugați câteva minute suplimentare la timpul de coacere deoarece vor fi reci și se vor coace mai greu.

Dacă vrei ca ciupercile umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval să fie crocante, combină 1,5 lingurițe de unt topit cu 80 g de pesmet panko, iar apoi presară amestecul deasupra ciupercilor, înainte de a le coace conform indicațiilor de mai sus.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Horoscopul weekendului 28-30 martie. Vin veşti bune, vor fi zile de relaxare
observatornews.ro
Bărbatul torturat de hoţi pentru card voia să îi cumpere fiului un apartament de 100.000 €. A murit fără să spună codul PIN
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Dezastru total în București. Furtuna a făcut prăpăd
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Dezvăluiri bombă! Evenimentele petrecute pe lacul Snagov o distrug pe Anca Alexandrescu. Ce s-a întâmplat între ea și Gigi Becali, cu Gino Iorgulescu martor
Playtech.ro
Ce salariu are un căpitan de aeronavă. Atribuţiile pe care le are comandantul justifică suma
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025