Prima pagină » Culinar » Ciuperci umplute cu carne. Un preparat fraged, gustos și sănătos

Ciuperci umplute cu carne. Un preparat fraged, gustos și sănătos

25 ian. 2024, 09:29,
în Culinar

La zi festivă și nu numai putem pregăti pentru cei de la masă niște ciuperci umplute cu carne. Acestea au un aspect deosebit și o savoare aparte, cucerindu-i pe cei dragi. Ciupercile umplute cu carne se gătesc la cuptor și se servesc alături de alte bucate alese. Iată rețeta pentru un preparat fraged, gustos și sănătos.

Ciuperci umplute cu carne

Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Ciupercile sunt bogate în vitamine și substanțe nutritive și pot fi gătite în diferite moduri. Preparatele culinare cu ciuperci sunt ideale și în zilele de post, dar și atunci când suntem la dietă. Ciupercile umplute de post pot fi gătite în tot felul de combinații, pot fi servite ca atare, dar și ca aperitiv pe un platou bogat cu alte bunătăți.

O rețetă pe placul multora dintre noi sunt ciupercile umplute cu carne. Acestea merg de minune la orice masă și pot fi ornate cu cașcaval ras sau cu verdeață proaspătă tocată. Rețeta este simplă, rapidă și poate fi adaptată după preferințe.

La fel de bine putem pregăti și o tocăniță de ciuperci cu smântână. Aceasta este savuroasă și le va aminti celor dragi de copilărie și de rețetele bunicii. În zilele cu restricții alimentare și nu numai putem face niște sarmale cu ciuperci, învelite în frunză de varză murată.

Ciupercile umplute cu carne și legume sunt delicioase și merg pregătite la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative. Putem găti o zacuscă cu ciuperci și legume, putem să facem o plăcintă pufoasă umplută cu ciuperci sau la fel de bine putem să facem niște ciuperci umplute la cuptor, pentru iubitorii de mâncăruri rafinate și cu un aspect deosebit.

Rețeta unui preparat sățios, gustos și sănătos

Pentru câteva porții de ciuperci umplute cu carne vom avea nevoie de 12 ciuperci champignon mari, 200 g de carne tocată, 2 cepe, 1 morcov, 100 g de unt, 2 căței de usturoi, 1 lămâie, sare, piper, oregano, pătrunjel, busuioc și cașcaval.

Mai întâi se spală și se curăță ciupercile apoi se îndepărtează piciorușele. Se lasă la scurs ciupercile într-o sită. După aceea se toacă ceapa mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare. Se pune ceapa și morcovul la călit într-o tigaie cu untul pus la topit. Se amestecă ușor apoi se adaugă și carnea tocată împreună cu usturoiul tocat, condimentele ș verdeața tocată mărunt. Se pune și un pic de zeamă de lămâie și se lasă totul la foc mic.

Se amestecă foarte bine compoziția apoi se ia de pe foc. Se vor umple ciupercile cu carne apoi se așază pe rând, una lângă alta, într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Când ciupercile sunt aproape gata se pune cașcaval ras peste ele și se mai lasă la cuptor câteva minute.

Ciupercile umplute cu carne sunt savuroase și merg de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Ciupercile pot fi gătite în diferite moduri pentru a ne bucura de un adevărat deliciu culinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`