Prima pagină » Culinar » Ciuperci la tigaie cu usturoi – O idee de rețetă simplă de ciuperci sotate cu pătrunjel

Ciuperci la tigaie cu usturoi – O idee de rețetă simplă de ciuperci sotate cu pătrunjel

24 feb. 2025, 14:51,
Redacția BZI în Culinar

Dacă vrei să gătești ceva rapid pe bază de ciuperci, atunci această rețetă la tigaie cu usturoi este perfectă pentru tine. Află în rândurile următoare cât de simplu se poate prepara.

Pentru a prepara o rețetă gustoasă de ciuperci la tigaie cu usturoi, ai nevoie de doar 4 ingrediente. Află în rândurile următoare câteva secrete pentru a obține cele mai gustoase ciuperci, dar și modul de preparare.

Ciuperci la tigaie cu usturoi

Ciupercile cu usturoi la tigaie sunt o alegere delicioasă pentru oricine apreciază aromele intense și textura perfect rumenită a acestor ingrediente simple, dar deosebit de gustoase. Fie că le servești ca garnitură pentru fripturi sau simple, aceste ciuperci sunt ușor de pregătit și aduc o savoare aparte mesei. Prepararea lor necesită doar câteva ingrediente și câteva trucuri pentru a le obține fragede la interior, dar rumenite la exterior, fără să devină apoase sau moi.

Primul pas este pregătirea ciupercilor, iar acest lucru este esențial pentru reușita rețetei. Ciupercile trebuie curățate cu atenție folosind un prosop de bucătărie ușor umed, un șervețel sau chiar o periuță, astfel încât să fie îndepărtată orice urmă de murdărie fără a le uda excesiv. Dacă le speli sub jet de apă, trebuie să le lași să se usuce complet timp de cel puțin o oră, altfel vor absorbi umezeală, iar în momentul în care le vei găti, acestea vor elimina apă, fierbându-se în loc să se prăjească. Pentru o textură perfectă, este important ca acestea să fie cât mai uscate înainte de a ajunge în tigaie.

Odată ce ciupercile sunt pregătite, alegerea tigăii este un alt aspect esențial. Este recomandat să folosești o tigaie largă, în care acestea să aibă suficient spațiu și să nu fie îngrămădite. Dacă sunt așezate una peste alta, se vor găti în aburul propriu și vor pierde textura crocantă dorită. Înainte de a adăuga ciupercile, tigaia trebuie încinsă foarte bine. O temperatură ridicată ajută la evaporarea rapidă a lichidului pe care acestea îl conțin în mod natural, permițându-le să se rumenească frumos și să capete un gust intens. Dacă în timpul gătitului încep să elimine lichid, trebuie lăsate pe foc până când acesta se evaporă complet, iar abia apoi vor începe să se prăjească corect.

Mod de preparare

Momentul în care se adaugă sarea este și el foarte important. Dacă aceasta este presărată prea devreme, va contribui la eliminarea apei din ciuperci, ceea ce va împiedica rumenirea lor corespunzătoare. Din acest motiv, sarea trebuie adăugată abia spre final, când acestea sunt aproape gata. Gătirea trebuie făcută la foc mare, dar nu la maximum, pentru a evita arderea lor. Amestecarea continuă nu este necesară; trebuie să le lași să se rumenească bine pe fiecare parte înainte de a le întoarce.

Pentru a intensifica aroma ciupercilor, untul și uleiul de măsline sunt folosite împreună, oferind atât un gust bogat, cât și o prăjire uniformă. Usturoiul trebuie adăugat doar spre sfârșitul preparării, astfel încât să își păstreze aroma intensă fără să devină amar. După ce ciupercile sunt frumos rumenite și perfect gătite, se adaugă usturoiul mărunțit, se mai lasă câteva secunde, iar apoi se presară pătrunjelul tocat fin pentru un plus de prospețime.

Aceste ciuperci cu usturoi trase la tigaie sunt un preparat simplu, dar incredibil de gustos. Se potrivesc de minune alături de fripturi, dar sunt excelente și servite ca atare, poate cu o salată verde sau o mămăligă moale. Secretul rețetei constă în respectarea acestor pași simpli, astfel încât ciupercile să fie crocante, aromate și să-și păstreze textura perfectă.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cea mai scumpă staţiune pentru vacanţa de 1 Mai. Turist: "Aici e doar pentru bogaţi"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Documentul care devine obligatoriu din 7 mai. Reguli noi pentru călătoriile cu avionul
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`