Prima pagină » Culinar » Ciuperci cu maioneză. Un preparat delicios pentru masa de sărbători

Ciuperci cu maioneză. Un preparat delicios pentru masa de sărbători

06 dec. 2023, 10:00,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă, sănătoasă și sățioasă putem face niște ciuperci cu maioneză. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Salata de ciuperci cu maioneză este perfectă de servit la orice ocazie alături de alte bucate alese. Ciupercile cu maioneză pot fi mâncate simple sau împreună cu o friptură fragedă și aromată. Iată rețeta cu care vei obține un preparat delicios pentru masa de sărbători.

Ciuperci cu maioneză

Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Un preparat savuros și pe placul multora dintre noi este salata de ciuperci cu maioneză. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Ciupercile cu maioneză sunt alegerea perfectă pentru orice ocazie. Pentru iubitorii de preparate fine, ușoare și sănătoase, acest fel de mâncare este ideal. Ciupercile pot fi gătite în diferite moduri. Putem face  niște ciuperci umplute la cuptor, la ceas de sărbătoare, iar pentru sezonul rece putem pregăti o tocană de ciuperci la borcan.

La fel de bine putem pregăti și o mâncărică de ciuperci la tigaie, cu legume și verdețuri proaspete. În zilele de post ideale sunt și niște sarmale de post cu ciuperci și soia. Ciupercile cu maioneză sunt delicioase, au o textură fină și sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu

Pentru o delicioasă salată de ciuperci cu maioneză vom avea nevoie de 500 g de ciuperci, 200 g de maioneză, 6 căței de usturoi, cimbru și piper alb. Mai întâi se pun la fiert ciupercile apoi se curăță de pielițe. După aceea se pisează usturoiul și se amestecă cu un pic de ulei pentru a obține o pastă de mujdei. Mujdeiul se combină cu maioneza apoi se potrivește gustul cu cimbru și piper alb. Pentru un plus de savoare se adaugă busuioc.

Ciupercile se toacă mărunt și se amestecă cu maioneza. Aceasta poate fi cumpărată sau făcută acasă cu doar câteva ingrediente. Pentru maioneza de casă vom folosi 2 gălbenușuri, jumătate de linguriță de sare, ulei, 1 linguriță de muștar și 2 linguri de zeamă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele apoi se mixează la blender până când se obține o pastă fină. Maioneza se va încorpora în salata de ciuperci cu usturoi.

Ciupercile cu maioneză sunt gustoase, sănătoase și ideale de pregătit la orice ocazie. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Salata de ciuperci cu maioneză este ideală de servit la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Mâncărurile cu ciuperci sunt sănătoase și pot fi pregătite și de post pentru a fi servite în zilele cu restricții alimentare. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Cu siguranță preparatele culinare cu ciuperci vor fi apreciate de toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *