Prima pagină » Culinar » Ciuperci crăițe. Cum să le gătești pentru a obține niște mâncăruri savuroase

Ciuperci crăițe. Cum să le gătești pentru a obține niște mâncăruri savuroase

28 aug. 2023, 09:55,
în Culinar

Pentru iubitorii de mâncăruri sățioase și sănătoase ideale sunt niște ciuperci crăițe. Acestea se curăță cu grijă și se pregătesc în diferite moduri, în funcție de preferințe. Ciupercile crăițe merg perfect făcute la cuptor, la tigaie cu unt și smântânnă sau pot fi făcute cu pui. Rețetele de ciuperci crăițe sunt diverse și spectaculoase. Iată cum să le gătești pentru a obține niște mâncăruri savuroase.

Ciuperci crăițe

Când vine vorba de gustoasele rețete de ciuperci, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Ciupercile crăițe sunt ideale pentru diverse mâncăruri și pot fi gătite la mesele festive alături de alte bucate alese.

Ciupercile crăițe au o savoare aparte, sunt fragede și delicioase. Aeestea pot fi gătite cu pui și smântână, dar la fel de bine pot fi făcute și de post, în zilele cu restricții alimentare. Pentru iubitorii de mâncăruri sănătoase și aromate ideal este și un escalop de pui cu ciuperci.

Pe lângă acest deliciu, putem pregăti și o ciulama de ciuperci, aromată, suculentă și extrem de gustoasă. Cu siguranță acest deliciu îi va cuceri pe cei de la masă. Ciupercile crăițe pot fi umplute și făcute la cuptor, pot fi pregătite la tigaie în sos de smântână sau la fel de bine pot fi gătite într-o tocăniță irezistibilă.

Rețeta cu care vei obține o mâncare de ciuperci savuroasă

Dacă vrem să ne răsfățîm cu niște ciuperci crăițe trase în unt și servite pe pâine prăjită vom avea nevoie de ciuperci crăițe, unt, mozzarella, cașcaval afumat, smântână, ulei de măsline, ceapă și usturoi verde, mărar și pătrunjel verde.

Într-o tigaie se pune la încins un amestec din unt și ulei de măsline. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt, iar ceapa uscată se taie rondele. Ceapa și usturoiul se călesc la foc potrivit în amestecul de unt și ulei și se lasă până când ceapa se înmoaie ușor. Usturoiul nu trebuie călit foarte tare pentru că va deveni amar. După aceea se dă mozarella prin răzătoare, la fel și cașcavalul afumat. Se curăță ciupercile crăițe, se spală în jet de apă rece apoi se lasă la scurs. În tigaia cu ceapa și usturoiul călit se adaugă ciupercile curățate și tăiate în bucăți mari. Pentru un plus de savoare putem pune un pic de vin alb sec.

Se adaugă în tigaie mozarella dată prin răzătoare împreună cu cașcavalul afumat, iar după aceea se toarnă și smântâna. Se condimenteazză cu sare și piper apoi se picură zeamă de lâmâie după gust. Cu siguranță vom obține un preparat savuros. Ciupercile crăițe făcute cu unt la tigaie pott fi servite cu pâine prăjită la orice masă. Acest deliciu îi va cuceri pe cei dragi și va fi pe placul tuturor.

Mâncărurile cu ciuperci crăițe sunt gustoase, aromate și sănătoase. Acestea sunt ideale de pregătit la mesele festive și nu numai, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Ciupercile crăițe au o savoare aparte, sunt fragede, gustoase și pot fi gătite în diferite moduri, în funcție de preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *