Ciuperca piciorului poze. Ce facilitează dezvoltarea disconfortului estetic?

09 ian. 2023, 16:19 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Ciuperca piciorului exact ca în poze este o leziune a plăcii unghiei, numită onicomicoză. Organismele care provoacă boli se dezvoltă cel mai bine în medii calde și umede, astfel încât onicomicoza se dezvoltă mai des pe degetele de la picioare decât pe mâini.

Acest lucru este facilitat de igiena personală deficitară, încălțămintea necorespunzătoare și ignorarea regulilor de siguranță în zonele comune. Acest tip de infecție este cauzat în principal de dermatofite, rar de alte tipuri de ciuperci și extrem de rar de mucegai. Onicomicoza apare în principal la vârstnici, mai des la bărbați decât la femei. Peste 21% din populație este diagnosticată cu onicomicoză.

Ciuperca piciorului poze. De ce apare onicomicoza?

Pacientul poate simți mâncărime sau arsuri ale picioarelor în timpul onicomicozei. Acestea simptome nu trebuie subestimate. Locurile de distribuție a onicomicozei sunt saunele, piscinele sau băile. De asemenea, puteți să vă infectați cu ciuperca atunci când purtați pantofi sau șosete uzați sau a altcuiva.

Pantofii purtați în timpul tratamentului cu onicomicoză sunt cel mai bine aruncați după tratament. Ciuperca de pe picioare poate fi obținută prin reinfecție. Onicomicoza se dezvoltă destul de lent, astfel încât pacienții adesea nu observă semne de ciupercă pe unghii.

Simptomele onicomicozei pot apărea pe una sau mai multe unghii, dar de cele mai multe ori apar la primul și ultimul deget. Adică, degetul mare și mic de la picioare. Dacă modificările afectează toate unghiile, acesta poate fi un simptom al unei alte boli, de exemplu, psoriazisul. Unghiile sunt formate din cheratină, care nu are vase de sânge.

Cum are loc diagnosticul afecțiunii? Analizele și testele necesare

Medicamentul este dificil de pătruns în leziune. În plus, unghiile de la picioare cresc pe o perioadă lungă de timp, astfel încât efectele vizibile ale terapiei așteaptă câteva luni, uneori chiar un an.

În această situație, mulți pacienți nu au suficientă răbdare și opresc tratamentul sau nu urmează terapia sistematică. Atunci când pe deget se dezvoltă o unghie complet nouă sănătoasă, tratamentul este considerat reușit.

Diagnosticul ciupercii unghiilor începe cu colectarea anamnezei, identificarea semnelor caracteristice ale patologiei. În continuare, trebuie să predați materialul pentru examinare micologică. La diagnosticarea ciupercii unghiilor, este necesar să se determine tipul de agent patogen care provoacă boala și sensibilitatea acesteia la medicamente.

Se prevelează probe de unghii și apoi se analizează la microscop. Este important ca femeile să nu își vopsească unghiile sau să aplice creme pentru picioare înainte de a colecta materialul. Alegerea tratamentului pentru ciuperca unghiilor depinde de mulți factori.

Factorii de care depinde alegerea tratamentului. Recomandările specialiștilor

Factorii includ stadiul de schimbare, apariția unor posibile efecte secundare, interacțiuni medicamentoase cu alte medicamente sau de tipul de ciupercă care a cauzat infecția. Cu o leziune ușoară, sunt prescrise remedii locale pentru ciuperca unghiilor. În stadiile incipiente, unguentele antifungice sunt suficiente și pentru calmarea verucilor.

Soluțiile antifungice sunt prescrise pentru o leziune în creștere. Se aplică pe unghie și sub ea. Tratamentul ciupercii unghiilor are propriile sale contraindicații, deci este necesară supravegherea medicală. Când zona afectată ocupă mai mult de 60% din unghie, este necesar să se procedeze la utilizarea lacului terapeutic. Acest remediu pentru ciuperca unghiilor funcționează mult timp.

Lista de recomandări pentru a trata ciuperca piciorului exact ca în poze constă în apelarea la tratamentul cu laser. Medicamentul este utilizat ca metodă suplimentară și pentru a calma durerile musculare. Dacă toate tratamentele eșuează, poate fi necesară îndepărtarea unghiei afectate de picior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *