Prima pagină » Sanatate »  Ciuperca Kombucha, ciuperca nemuririi, leacul antic pentru problemele de sănătate

 Ciuperca Kombucha, ciuperca nemuririi, leacul antic pentru problemele de sănătate

21 iun. 2024, 12:55,
BZI.ro, în Sanatate

Acum mai bine de 2000 de ani a fost descoperită în China ciuperca Kombucha, care se spune că ar aduce viața eternă celui ce o mânâncă, chiar dacă acesta a fost doar un mit. Proprietățile ei sunt însă de inegalat pentru sănătatea noastră.

Cu mai bine de 2000 de ani în urmă, în China, a fost descoperită o ciupercă despre care se credea că oferă nemurirea. Această ciupercă, care avea un aspect neobișnuit, creștea exclusiv în ceai negru îndulcit, dezvoltându-se rapid într-o masă gelatinoasă. Lichidul rezultat după filtrare avea un gust plăcut și revigorant, captivând atenția și imaginația celor care o consumau.

Ce este ciuperca Kombucha

Aceasta a fost folosită în medicina chineză încă din acea perioadă. Mai târziu, această băutură a devenit un remediu apreciat și în Japonia, datorită împăratului Inkyo, care suferea de o afecțiune digestivă incurabilă pentru medici. În acele momente de disperare, un medic chinez, pe nume Kombu, a sosit la curte cu această băutură preparată dintr-o ciupercă misterioasă. Aceasta s-a dovedit a fi cu adevărat miraculoasă, vindecând rapid împăratul și redându-i vitalitatea. Impresionat, împăratul a denumit ciuperca „Kombucha” în onoarea medicului chinez.

Din Extremul Orient, ciuperca a ajuns în Rusia, unde a devenit extrem de populară, fiind cunoscută sub numele de „ceaiul kvass”. În cele din urmă, acest elixir a pătruns și în Europa, unde a fost folosit intensiv de călugării din mănăstirile benedictine în secolul al XVIII-lea.

Principala calitate a „ceaiului divin” este capacitatea sa detoxifiantă, ceea ce explică utilizările sale în tratamentul reumatismului, gutei și afecțiunilor cutanate. În plus, conține substanțe cu efecte hormonale, fiind astfel recomandat atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru copiii aflați în perioada de creștere sau adolescență.

Ciuperca Kombucha este de fapt o colonie de microorganisme

Deși este adesea denumită „ciupercă”, Kombucha nu este o ciupercă adevărată, ci o colonie de 12 specii de microorganisme care coexistă într-o simbioză complexă. Această colonie, numită științific „zooglea”, este formată din bacterii benefice și drojdii care transformă zahărul și componentele ceaiului negru în substanțe cu efecte vindecătoare remarcabile.

Ceaiul divin, cum mai este numit, se obține prin plasarea unei colonii uscate de Kombucha într-o soluție de ceai și zahăr. Ceaiul negru și zahărul alb sunt cele mai potrivite substanțe nutritive pentru acest proces. Pe parcursul a 6-15 zile, au loc procese metabolice și chimice care generează o varietate de substanțe benefice.

Kombucha conține milioane de celule vii care ajută la regenerarea florei intestinale și a întregului organism, având o putere de detoxifiere, întărire a sistemului imunitar și vindecare excelentă. Este considerat un remediu valoros împotriva reumatismului, gutei, problemelor digestive, dar și a bolilor infecțioase și a anumitor forme de cancer. Se spune că Kombucha întinerește, redă vigoarea pierdută, elimină efectele otrăvirilor lente și protejează organismul de majoritatea bolilor, fiind chiar considerată un panaceu.

Deși cercetarea chimică a Kombuchei nu a fost încă complet elucidată, oamenii de știință au descoperit că aceasta conține cantități semnificative de vitamina C și vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce explică proprietățile sale regenerante. În acest elixir au fost identificate și substanțe antibiotice și antivirale foarte puternice, care contribuie la eficacitatea sa în combaterea bolilor infecțioase.

Acum mai bine de 2000 de ani a fost descoperită în China ciuperca Kombucha, care se spune că ar aduce viața eternă celui ce o mănâncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *