Prima pagină » Informații utile » Ciupercă în ureche poze și modalități de tratament. Iată când poate această infecție să îți afecteze auzul

Ciupercă în ureche poze și modalități de tratament. Iată când poate această infecție să îți afecteze auzul

03 dec. 2024, 15:10,
Redacția BZI în Informații utile

Există mai multe tipuri de ciupercă în ureche care pot fi recunoscute după poze. Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de otomicoză și reprezintă o infecție fungică a conductului auditiv extern. Această afecțiune poate cauza disconfort semnificativ, manifestându-se prin simptome precum mâncărime intensă, durere și secreții auriculare.

Ciuperca în ureche sau otomicoza poate apărea la o singură ureche ori la ambele, iar intensitatea poate fi diferită atunci când sunt prezente manifestări atât la urechea stângă, cât și la dreapta. Cu toate acestea, infecția apare atunci când aceste ciuperci pătrund în canalul auditiv extern și găsesc condiții favorabile de umiditate și căldură pentru a se dezvolta.

Ciupercă în ureche poze și modalități de tratament

Deși poate afecta persoane de toate vârstele, otomicoza este mai frecventă în regiunile cu climat cald și umed. Diagnosticarea și tratamentul prompt sunt esențiale pentru ameliorarea simptomelor și prevenirea complicațiilor potențiale.

Otomizoca reprezintă o infecție fungică localizată la nivelul conductului auditiv extern, dar în cazuri rare poate implica și urechea medie, caracterizată prin inflamație, prurit și, adesea, prezența unor secreții caracteristice.

Această afecțiune este cauzată de proliferarea excesivă a fungilor, în mediul umed și cald al urechii externe. Această afecțiune afectează aproximativ 10% din cazurile de otită externă diagnosticate.

Leziunile sau traumatismele la nivelul canalului auditiv extern pot crea o deschidere sau o breșă în stratul de protecție natural al urechii, permițând ciupercilor să pătrundă și să colonizeze zona. O igienă necorespunzătoare a urechii, cum ar fi utilizarea obiectelor ascuțite pentru curățarea urechii, pot zgâria și irita canalul urechii.

Utilizarea pe termen lung a antibioticelor sau a altor medicamente care pot perturba flora normală a canalului auditiv extern poate crea un dezechilibru și favoriza creșterea ciupercilor.

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau un sistem imunitar slăbit, pot crește susceptibilitatea la infecțiile fungice, inclusiv otomicoza.

Simptomele acestei infecții fungice auriculare

Recunoașterea promptă a simptomelor otomicozei este crucială pentru diagnosticarea și tratarea timpurie a acestei afecțiuni. Manifestările clinice pot varia în intensitate și combinație de la un pacient la altul, dar există câteva semne distinctive care sugerează prezența unei infecții fungice auriculare.

Pacienții cu otomicoză experimentează frecvent o senzație de durere sau disconfort în urechea afectată. Intensitatea dureii poate varia de la o senzație ușoară de presiune până la o durere acută, pulsatilă. Disconfortul se accentuează adesea la atingerea sau tracționarea pavilionului auricular.

Mâncărimea intensă în interiorul urechii reprezintă unul dintre cele mai caracteristice simptome ale otomicozei. Pruritul poate fi atât de intens încât pacienții simt nevoia constantă de a-și scărpina urechea, ceea ce poate agrava infecția și poate duce la leziuni ale conductului auditiv.

Prezența unor secreții anormale din ureche este un semn frecvent al otomicozei. Caracterul acestor secreții poate varia în funcție de tipul de fung implicat în infecție.

Otomicoza poate duce la pierderea temporară a auzlui din cauza acumulării se secreții și resturi fungice în conductul auditiv. Această obstrucție mecanică împiedică transmiterea normală a undelor sonore către timpan.

În cazuri severe sau netratate, inflamația cronică poate afecta structurile urechii medii, ducând la o pierdere a auzului mai persistentă. Poți oricând să vezi în diferite poze de pe internet ce fel de ciupercă în ureche este.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Playtech.ro
Reguli noi pentru permisele auto luate de poliţişti! Cum se vor putea recupera, legea supără mulţi români
observatornews.ro
Vlad a contestat nota 9,95 luată la Matematică. Cât a primit după recorectare, la Evaluarea Naţională
Playsport.ro
Se schimbă permisele de conducere pentru șoferii români. Când trec toate pe...
Evz.ro
Jale pentru datornicii la bănci: ROBOR, la 8% până în decembrie
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Se întoarce canicula în România! Va fi cumplit din nou, zonele în care aerul va lua foc
Dailybusiness.ro
Europa arde! Incendii uriașe în Franța, Spania, Italia și Grecia. Mii de hectare mistuite, localnici disperați
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
💔💔💔DESPĂRȚIRE bombă în showbiz! Andreea Marin i-a spus adio lui Adrian Brîncoveanu. E cutremur!
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 iulie 2025
10 iulie 2025