Prima pagină » Local » Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL bagă țară în faliment. Eurostat confirmă că România are cea mai mare rată de inflație din Europa

Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL bagă țară în faliment. Eurostat confirmă că România are cea mai mare rată de inflație din Europa

26 feb. 2024, 08:59, 7 ,
BZI.ro, în Local

Dacă românii se întreabă ce fac cei din Guvern, atunci Eurostat vă dă răspunsul Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL bagă țara în faliment. România este o inflație record, asta în condițiile în care la nivel general, UE a înregistrat o scădere.

Nu este cazul României care în ianuarie a înregistrat o creștere mare. Asta înseamnă alimente mai scumpe, facturi mai mari, salarii mai mici. Din cauza inflației, puterea de cumpărare scade simţitor.

Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL bagă țară în faliment

Conform datelor recent publicate de Eurostat joi, rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a cunoscut o ușoară scădere în luna ianuarie, situându-se la 3,1%, comparativ cu 3,4% în decembrie. În ciuda acestei scăderi generale, România a înregistrat o rată a inflației dublă față de media din UE și în creștere față de luna decembrie a anului precedent.

În ceea ce privește cele mai mari rate ale inflației în ianuarie, România a fost în frunte cu 7,3%, urmată de Estonia cu 5% și Croația cu 4,8%. În contrast, cele mai scăzute rate ale inflației au fost înregistrate în Danemarca și Italia, ambele cu 0,9%, urmate de Letonia, Lituania și Finlanda, toate cu o inflație de 1,1%.

Comparativ cu decembrie 2023, rata anuală a inflației a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă într-o singură țară și a crescut în 11 state, inclusiv în România, care a trecut de la 7% la 7,3%.

În zona euro, rata anuală a inflației a înregistrat o ușoară scădere de la 2,9% în decembrie la 2,8% în ianuarie. În ceea ce privește inflația de bază, care exclude prețurile pentru bunuri volatile precum energia și alimentele, aceasta a înregistrat o scădere la 3,6%, față de 3,9% în decembrie. În același timp, un alt indicator care exclude și prețurile la țigări și alcool a crescut la 3,3%, de la 3,4% în decembrie. Inflația de bază rămâne unul dintre indicatorii cheie monitorizați de BCE în elaborarea politicilor sale monetare.

PSD și PNL comasează alegerile încălcând Constituția României

Singură grijă a celor din PSD și PNL este comasarea alegerilor. Acest lucru este făcut pentru că hoții să mai stea la guvernare incă minim 4 ani. Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL vor să rămână la ciolan și calcă în picioare Constituția României. Este ireal cum Guvernul condus de cel mai tare covrigar, Marcel Ciolacu și generalul plagiator Nicolae Ciucă nu fac nimic pentru românii de rând care pur și simplu nu mai văd luminița de la capătul tunelului. Pentru majoritatea românilor este o luptă zilnică pentru a pune ceva pe masă, pentru a plăti facturile și, dacă mai rămân bani, să își cumpere câte o haină. La pensionari este și mai greu. Aceștia se chinuie să-și cumpere medicamente, să-și achite datoriile și dacă le mai rămâne bani să-și mai cumpere câte ceva de mâncare. Problema este că și mâncarea a ajuns să coste foarte mult, iar un vlogger ne explică faptul că a rămas șocat când a fost nevoit să scoată din buzunar 50 de lei pentru trei lucruri:

” Ia uitați-vă ce ne spune INS-ul Slava sancţiunilor anti-0UE impuse Rusiei şi din cauza acestor sancţiuni, România traversează cea mai bună perioadă economică din istoria sa. E atât de bine încât veniturile reale ale majorității românilor au scăzut cu mai mult de jumătate în ultimii 2 ani din cauza inflației și a politicilor extraordinare pe care le are Ciucă, Ciolacu și toți care au mai fost. Băi, 7,41% inflația. În condițiile în care în decembrie 2023 inflația era undeva la 6%. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,6%. Cele nealimentare cu 7,3%, iar serviciile cu peste 9%. Atât de bine ne merge în țara asta, atât de bine ne este cu ăștia de la conducere. Acum au făcut comasatele, au comasat alegerile ca tot ei să conducă și următorii 4 ani. Deci în 2028 o să ne uităm la o inflație de 14%! Pentru că în 4 ani o să fie o nenorocire. Dacă ne-am dus la 14%, putem să plecăm acasă cu toții, punem cheie și lacăt pe România și putem să plecăm cu toții pentru că nu mai avem nicio scăpare. Cum să crești în halul ăsta, în 2-3 luni să îți crească inflația în halul ăsta. Am fost ieri la un magazin La Doi Pași. Am luat o cutiuță cu roșii, două beri, 50 de lei. Când mi-a zis aia 50 de lei… Erau două sticle de Calsberg la 1 litru, o caserolă de roșii, nu de România, 50 de lei. Băi, 50 de lei două beri și o casoletă de roșii. Doamne, Maica Domnului. Băi, oameni buni, eu nu văd lumina de la capătul tunelului. Oricât ați încercat să mă convingeri, nu o văd. Nu știu unde o să ajungem, nu știu. explică vloggerul Bogdan Dumitru.

Așadar, sub grija celor din ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL, românii o duc extrem de prost, cu o instabilitate economică gravă, inflație alarmantă și un nivel de trai mediocru. În 2024 România are nevoie de un restart, are nevoie de oameni patrioți în frunte. Trebuie să spunem STOP acestui jaf constant.

 

Comentarii
  • daca faceti ceva sa fie mai saracie decat e in momentul de fata si nu se schimba ceva in cazul oamenilor care au venituri mici avand in vedere si preutrile din marketing eu personal vin si va fut in cur la propriu si fac tot posibilul sa nu mai miscati un pai de chibrit nicaieri in toata viata voastra indiferent cine va asigura ca nu veti pati niciodata nimic atunci cand e vorba de veniturile voastre si tot ce detineti in momentul de fata atat voi cat si familiile voastre indiferent cat de mari sunt

  • deci ganditiva bine ce miscati si cum si ce fel de decizii luati si in ce parti , adica unde veti privi si cu cine veti vorbi si pana unde veti merge , ganditiva bine la ce zic fara aliante cu clanuri si alte cacaturi , repet , ganditiva bine unde va uitati si unde preferati sa va uitati ca deja mati obosit si imi dati maxim cu stourile voastre , gata cu vrajeala

  • Romanul cu coasa si topor

    Colacu,maciuca ,iohanis trebuie ucisi!!!!!! Unica solutie! Romania este in faliment ,nu ca urmeaza sa intre in faliment,romanii sunt in kurul gol,Romania este in kurul gol. Sa – i ucidem ,unirea popor roman! Unirea popor roman putem daca vrem!

  • Adică și chirica?

  • Romania o are cea mai mare! Suntem si noi cap de lista la ceva. Restul e cancan.

  • Știți care-i faza?
    Statul construiește un viloi de 5 milioane de euro pentru Iohannis când o ieși la pensie.
    5 milioane de euro de la fraierii care contribuie la buget

  • Nu 5 milioane euro, 2 miliarde euro alt palat prezidential langa cel in care locuieste iohanis acum. Romania este foarte bogata!!!! ? Ce inflatie ? Ce saracie pe poporul roman? Avem bani,au imprumutat iar 4 miliarde euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *