Prima pagină » Culinar » Ciulama de urzici. O mâncare de post gustoasă și sănătoasă

Ciulama de urzici. O mâncare de post gustoasă și sănătoasă

22 mart. 2023, 13:12,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim în zilele de post un adevărat deliciu ideală este o ciulama de urzici. Acest preparat culinar se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o ciulama savuroasă și pe placul tuturor celor de la masă. Iată cum poți pregăti acasă o mâncare de post gustoasă și sănătoasă.

Ciulama de urzici

Gustoasa ciulama de urzici este mâncarea perfectă în zilele cu restricții alimentare și nu numai. Acest preparat culinar ușor și delicios este ideal și pentru persoanele care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Când vine vorba de rețetele cu urzici, gospodinele se întrec în tot felul de secrete care le ajută să obțină o mâncare aromată, sățioasă și savuroasă.

Ciulamaua de urzici se face rapid, cu câteva ingrediente și poate fi servită împreună cu alte bucate alese. Pe lângă această mâncare de urzici ca la bunica, putem pregăti și alte delicii culinare de post.

De exemplu, dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare de post gustoasă și cu un aspect deosebit putem opta pentru niște ciuperci umplute de post, ornate cu verdeață proaspătă. Acest deliciu este ideal și la ceas aniversar alături de alte mâncăruri rafinate. Ciulamaua de urzici este o mâncare sănătoasă, hrănitoare și gustoasă, fiind alegerea perfectă în zilele de post, dar și în sezonul de primăvară, când organismul are nevoie de multe vitamine. Când vine vorba de desertul de post, ideală este Prăjitura tăvălită în fulgi de cocos sau o plăcintă cu mere pufoasă și savuroasă, făcută cu un aluat fraged cu ulei și apă minerală.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare de post delicioasă

Pentru gustoasa ciulama de urzici vom avea nevoie de 350 g de urzici proaspete, 2 fire de ceapă verde, 2 fire de usturoi verde, 3 linguri de ulei, 1 lingură de făină, 1 legătură de mărar și sare după gust.

Mai întâi se pregătesc urzicile pentru ciulama. Se spală foarte bine în mai multe ape, se îndepărtează o parte din codiță apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare timp de 5 minute. După aceea se scurg urzicile și se lasă la răcit apoi se toacă foarte bine. La fel se procedează și cu ceapa și usturoiul. După ce se spală foarte bine, se toacă și se pun la călit în puțin ulei.

În tigaia cu ceapa și usturoiul călit se adaugă făina și un pic de apă apoi se amestecă foarte bine, iar la final se pun urzicile tocate. Se lasă ciulamaua de urzici la fiert timp de 10 minute apoi se adaugă mărarul tocat. Cu siguranță vom obține la final o mâncare delicioasă. Ciulamaua de urzici se servește împreună cu o mămăligă făcută după rețeta tradițională a bunicii.

Ciulamaua de urzici se face foarte ușor, este delicioasă și sănătoasă, fiind preparatul perfect în zilele de post. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Mâncărurile cu urzici sunt perfecte mai ales în sezonul de primăvară, când organismul are nevoie de o sursă bogate de vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *