Prima pagină » Culinar » Ciulama de ciuperci de post. Cum poți să-ți diversifici masa    

Ciulama de ciuperci de post. Cum poți să-ți diversifici masa    

21 oct. 2022, 16:00,
BZI.ro, în Culinar

O ciulama de ciuperci de post conține un sos delicios cu ceapă, usturoi, ierburi și pastă de tomate. Ciulamaua de ciuperci de post este perfectă pentru a fi servit cu paste, cartofi și terciuri. Cu acest sos, fiecare fel de mâncare are o aromă de ciuperci încântătoare și o savoare nemaipomenită.

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de champignons proaspeți în cantitate de 6-7 bucăți, o ceapă, 2 căței de usturoi și 4 linguri de pastă de tomate. Mai mult decât atât, vei avea nevoie de 4 linguri de pastă de tomate, 2 linguri de ulei vegetal și un buchețel de mărar. Gospodinele folosesc adesea sare în cantitate de 1/4 linguriță și un vârf de cuțit de zahăr.

un bol cu ciulama de ciuperci pe o masa si o lingura in el

Acest sos ar da gust la orice garnitură

Ciulama de ciuperci de post. Cu ce garnitură poți să servești felul de mâncare

Pentru a diversifica masa în timpul Postului Mare și pentru a conferi mâncărurilor din această perioadă o aromă și un gust mai bogat, puteți să preparați un sos de ciuperci. Un astfel de sos ar fi un acompaniament perfect pentru garnituri pregătite din cartofi.

Pentru a prepara sosul de ciuperci de post puteți folosi orice ciuperci. Cele mai recomandate de către bucătari sunt chanterelles, arpagic, năut și ciupercile albe. Cel mai des întâlnit este sosul de post din ciuperci, pe care îl vom găti astăzi.

un bol cu ciulama de ciuperci pe o masa

Cu acest sos, fiecare fel de mâncare are o aromă de ciuperci încântătoare și o savoare nemaipomenită

Felul de mâncare se pregătește extrem de ușor, se taie mărunt ceapa și usturoiul. După care se spală și se taie ciupercile și se prăjesc ceapa și usturoiul tocate într-o tigaie cu ulei. Se adaugă ciupercile în tigaie și se rumenesc.

Aveți grijă să scoateți din când în când capacul de pe recipient și să amestecați ciupercile cu o lingură aflată la îndemână, pentru ca acestea să nu se ardă. În acest timp, ingredientul se va înmuia și își va micșora volumul, iar tot sucul se va elibera, ceea ce va conferi sosului o aromă plăcută suplimentară de ciuperci.

De ce este indicat să folosiți un cub de bulion pentru pregătirea sosului. Cât trebuie să ții felul de mâncare pe aragaz

La sfârșitul timpului alocat, îndepărtați din nou capacul de pe tigaie și adăugați cubul de bulion de ciuperci în recipient. Pentru a face acest lucru, pur și simplu se sfărâmă componenta în mâini și se presară peste felul nostru de mâncare.

Deși cubul de bulion nu este chiar un produs natural, dar, în cazul nostru, va da o aromă strălucitoare și un gust neobișnuit felului de mâncare. Se amestecă bine ingredientele cu o spatulă de lemn și apoi se continuă să se prăjească ciupercile, dar fără capac, încă 2-3 minute.

ciuperci si ceapa taiata in tigaie

Pentru a prepara sosul de ciuperci de post puteți folosi orice ciuperci

Acest sos ar da gust la orice garnitură. Nu este nevoie de carne sau pește pentru a pregăti o cină perfectă. La urma urmei, ciupercile sunt o sursă de proteine, care ne pot lipsi într-o dietă fără proteine de post.

Marii bucătari sfătuiesc tinerele gospodine, că este mai bine să nu gătești în porții mari ciulama de ciuperci de post. Un sos încălzit nu va fi la fel de gustos ca unul care tocmai a fost scos de pe aragaz. Ciulamaua de ciuperci din Postul Mare este un fel de mâncare ingenios care poate fi folosit ca înlocuitor de carne.

un bol cu ciulama de ciuperci pe o masa

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de champignons proaspeți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *